Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την Κυριακή 14 Ιουλίου πανηγύρισε ο υπό ανέγερση Ιερός Ναός του Οικισμού «Πελασγού» των Δασκάλων Ν. Λάρισας με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, διδάχου του Γένους μας κατά τα μαύρα χρόνια της Οθωμανικής σκλαβιάς.


Το Σάββατο απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η λιτανεία με την αρτοκλασία, ιερουργούντων του Ηγουμένου κ. Μαξίμου της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και άλλων ιερέων.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας, Κυριακή 14 Ιουλίου, τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Ιωάννη Καραμήτρο, ενώ διάβασε την ευχή της διακονίας στην κ. Αικατερίνη Καραμάνου.

Συμμετείχε 10μελής χορωδία φοιτητών της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας, που έψαλλαν καλλίφωνα τμήματα της Θ. Λειτουργίας στη σλαβονική λειτουργική γλώσσα και μουσική.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πλήθος Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες της πανηγύρεως.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος διέθεσε ιερέα, προκειμένου ο Ιερός Ναός του Οικισμού να λειτουργεί κάθε Κυριακή καθ' όλη τη θερινή περίοδο. Επίσης το 15 Αύγουστο θα λειτουργήσει στις 6 και 15 Αυγούστου, ενώ καθημερινά θα τελεστούν οι Παρακλήσεις της Παναγίας.