Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Προγραμματική συμφωνία των Δημοτικών Παρατάξεων ΣΥΝΘΕΣΗ και ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Δήμου Δίου-Ολύμπου

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες. Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν, αλλά τα προβλήματα παραμένουν! Το εκλογικό αποτέλεσμα και το σύστημα της απλής αναλογικής επιβάλλουν συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ περισσοτέρων της μιας δημοτικών παρατάξεων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την επίλυση των σημαντικών τοπικών προβλημάτων.


Με αίσθηση ευθύνης και έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, οι δημοτικές παρατάξεις ΣΥΝΘΕΣΗ και ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ αποφάσισαν την συμπόρευση και τη συνεργασία στην διοίκηση του Δήμου, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της τετραετίας 2019 – 2023, με βάση το παρακάτω πλαίσιο παραγωγής δημοτικού έργου:

1. Άμεση αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών καθημερινότητας του Δήμου προς τους δημότες με έμφαση στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΑΡΔΕΥΣΗ - ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ και την παροχή ψηφιακής τεχνολογίας στην οργάνωση και εξυπηρέτηση του πολίτη.
2. Σημαντική υποστήριξη του ρόλου και του έργου των τοπικών ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ των 12 χωριών, με αρμοδιότητες και οικονομικούς πόρους.
3. Διεκδίκηση και αξιοποίηση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας του Δήμου, με διαδικασίες απόλυτα διαφανείς και με σκοπό την αύξηση των εσόδων του δήμου, την τοπική ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους επιστήμονες.
4. Νέες μελέτες, τεχνικά έργα και αλλαγή του συστήματος διαχείρισης των υδάτινων πόρων για την ΥΔΡΕΥΣΗ και την ΑΡΔΕΥΣΗ σε όλο τον Δήμο, με ιδιαίτερη έμφαση στα χωριά που εμφανίζουν έλλειψη ποσότητας και ποιότητας πόσιμου νερού.
5. Αστική και αγροτική οδοποιία, ισότιμα σε όλα τα χωριά του Δήμου, αλλά με προτεραιότητα εκεί που το οδικό δίκτυο είναι παλαιωμένο και αναντίστοιχο των αναγκών, ιδιαίτερα στα χωριά της δημοτικής ενότητας Δίου.
6. Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων.
7. Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου και ειδικότερα στην Ενότητα Ανατολικού Ολύμπου, με προτεραιότητα την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στη Λεπτοκαρυά και αναβάθμιση των γηπέδων του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων.
8. Νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια για τα χωριά του δήμου και την παραλιακή ζώνη του Νέου Παντελεήμονα, της Σκοτίνας και του Λιτοχώρου, με στόχο την πολεοδόμηση και την αξιοποίησή τους.
9. Αντιμετώπιση των χρόνιων θεμάτων του δήμου, όπως το Συνεδριακό Κέντρο του Λιτοχώρου, το Σχέδιο του Πλαταμώνα, ο Βιολογικός.

Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν κοινές προγραμματικές θέσεις των δύο παρατάξεων.

Τέλος, οι δύο παρατάξεις διατηρούν την οργανωτική αυτονομία τους και ταυτόχρονα, με αρχές τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση συνεργάζονται με κοινό στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη της παρολύμπιας περιοχής.


Δήμος Δίου-Ολύμπου
Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης