Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Το... φαινόμενο "Shoefiti" και στην Κατερίνη;

Το... φαινόμενο "Shoefiti" (φαινόμενο των κρεμασμένων παπουτσιών σε ηλεκτροφόρα καλώδια) στην πόλη μας ή απλώς μια φάρσα;


Το Σάββατο το πρωί (21 Σεπτεμβρίου) στην οδό Βύρωνος, λίγο πριν την πλατεία Δημαρχείου, είδαμε κρεμασμένα σε καλώδια της ΔΕΗ ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. 

Φωτογραφίες εδώ: Έχασε κανείς ένα ζευγάρι παπούτσια;





Κάτι παρόμοιο είχαμε δει και στην πλατεία Ηρώων πριν δυο χρόνια.

Φωτογραφίες εδώ: Σπασμένες σανίδες σκέιτμπορντ και... παπούτσια σε δέντρο στην πλατεία Ηρώων Κατερίνης.





➤ Τι είναι όμως το "Shoefiti";


Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να αποδώσει πολλές ερμηνείες σε αυτό το φαινόμενο.

Από τις πιο ακραίες όπως ότι σε εκείνη την περιοχή που υπάρχουν κρεμασμένα παπούτσια γίνεται διακίνηση ναρκωτικών ή ότι οριοθετεί την περιοχή μιας συμμορίας.

Από τις πιο ευχάριστες όπως ότι κάποιος παντρεύεται και κρέμασε τα εργένικα παπούτσια του ή από το πιο πιθανό να είναι παιδιά που κάνουν skating και αφού έλιωσαν τα παπούτσια τους τα κρέμασαν στα καλώδια, η απλά κάποια φάρσα μεταξύ παιδιών.

Αν κάποιος πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας μπορεί να βρει ή να αποδώσει ο ίδιος πολλές ακόμα ερμηνείες σε αυτό το φαινόμενο που πριν από κάποια χρόνια ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Όπως και να έχει, αν ενταθεί το φαινόμενο με τα παπούτσια στα καλώδια της ΔΕΗ, θα είναι ένας "πονοκέφαλος" για τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης που θα πρέπει να διαθέσουν μηχανήματα ώστε να απομακρυνθούν τα παπούτσια από τα καλώδια...