Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Σύσκεψη στην Κατερίνη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) Συνταξιούχων

Στις 19/9 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) την οποία φιλοξένησε στην Κατερίνη το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος 19 σωματεία συνταξιούχων: ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, από τις περιοχές, Κατερίνη, Λιτόχωρο, Θεσσαλονίκη, Βέροια , Κοζάνη, Νάουσα, Φλώρινα και Γιαννιτσά.

Στη σύσκεψη εκ μέρους της ΣΕΑ μίλησε ο Παναγιώτης Πάλμος και χαιρέτισε ο Γιώργος Κοτονίδης.


Στις ομιλίες τους τα στελέχη του συνταξιουχικού κινήματος στηλίτευσαν την πολιτική της κυβέρνησης η οποία όπως τόνισαν, είναι η συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και οδηγεί τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ξεσκέπασαν την προπαγάνδα και την κοροϊδία της κυβέρνησης που δήθεν με τη μείωση των φόρων όπως λέει (π.χ του ΕΝΦΙΑ), θα αυξηθεί το εισόδημα των συνταξιούχων, ενώ την ίδια στιγμή έχουμε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα καύσιμα κλπ. Ενώ το εισόδημα των συνταξιούχων δέχτηκε ανελέητο χτύπημα με τις απανωτές μειώσεις των συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την αύξηση των δαπανών για την υγεία, αλλά και της αφαίμαξης του εναπομείναντος οικογενειακού εισοδήματος μέσω των μηχανισμών συναλλαγών του συνταξιούχου, γενικότερα της λαϊκής οικογένεια με το κράτος.

Ακόμα οι ομιλητές αναφέρθηκαν στον εμπαιγμό και της σημερινής κυβέρνησης σε βάρος των συνταξιούχων για τα αναδρομικά που διεκδικεί το συνταξιουχικό κίνημα.



Ξεχωριστή αναφορά έγινε στους αγώνες των συνταξιούχων κάτω από τους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , οδηγήθηκε σε συμβιβασμό, ώστε να μην γίνουν προσωρινά οι μειώσεις των συντάξεων μέσω του επαναϋπολογισμού, να επαναφέρει τις συντάξεις χηρείας στο 70%. Επίσης κάτω από την πίεση των αγώνων αποσπάσαμε το επίδομα του Πάσχα, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με περισσή υποκρισία το βάπτισε 13ο σύνταξη, αλλά και τη δέσμευση για τα αναδρομικά. Κάλεσαν τους συνταξιούχους, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, στο δρόμο του αγώνα που είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να καταργήσουμε το νόμο Κατρούγκαλο, και να διεκδικήσουμε πίσω ότι μας έκλεψαν όλες οι κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα.

Τέλος ανακοινώθηκαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) σε όλη τη χώρα, τόσο στο επίπεδο της περιφέρειας όσο και κατά τόπους. Η ΣΕΑ κάλεσε όλα τα σωματεία να οργανώσουν μαζικά τη συμμετοχή των συνταξιούχων στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 9 Οκτώβρη.



Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας 
Ιωάννης Ευαγγελόπουλος Αστέριος κλιγκόπουλος
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας