Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας - Όχι στο πολυνομοσχέδιο που βάζει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη βουλή δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους για τη λεγόμενη ανάπτυξη, φέρνει και νέες διατάξεις που βάζει νέα εμπόδια στη δράση των συνδικάτων...

ώστε να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν ΣΣΕ, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους μισθούς, μετρά ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μείωση του χρόνου εργασίας, κατάργηση της εργασιακής ζούγκλας, κλπ .

Τα επιχειρήματα του υπουργού εργασίας Βρούτση, είναι το ομοίωμα της επιχειρηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Το νομοσχέδιο λέει η κυβέρνηση, ότι δήθεν θα ενισχύσει τη δημοκρατία μέσα στα συνδικάτα, και οτι θα παίρνει απόφαση για απεργία η πλειοψηφία των εργαζόμενων και θα συμμετέχουν όλοι οι στη λήψη αποφάσεων μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Στην πραγματικότητα όμως θέλουν τα συνδικάτα θα παραδίνουν τα μητρώα μελών στο υπουργείο και την εργοδοσία, (κανονικό φακέλωμα δηλαδή). Στόχος τους είναι η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και κυρίως οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι.

Μήπως ο υπουργός εργασίας ξεχνά ότι το κόμμα του είναι μειοψηφία και κυβερνά μόλις με το 40% των ψήφων, στο 58% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους;

Η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο παρεμβαίνει ωμά στη λειτουργία και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος. Αφού ο κάθε υπουργός εργασίας, της εκάστοτε κυβέρνησης στην ουσία θα καθορίζει με ποιο τρόπο θα ψηφίζουν οι εργαζόμενοι, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τα καταστατικά των σωματείων, για να μπορούν οι εργοδότες να ελέγχουν και να εκβιάζουν τους εργαζομένους, για να υποτάξουν και να εκφυλίσουν παραπέρα το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι κυβερνήσεις, οι υπουργοί εργασίας, τα δικαστήρια, η εργοδοσία δεν έχουν καμία δουλειά να καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας, και τη δράση των συνδικάτων.

Τα ζητήματα της λειτουργίας των σωματείων, η μαζικοποίηση, η συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτά, οι μορφές πάλης, λύνονται μόνο μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και τα καταστατικά τους, και προφανώς όχι από τους εχθρούς του εργατικού κινήματος.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας, γενικότερα το συνταξιουχικό κίνημα δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια του στο νέο έγκλημα που πάει να διαπράξει και η σημερινή κυβέρνηση για να βάλει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι απόμαχοι της δουλείας όχι όμως και του αγώνα, έχουν συσσωρευμένη πείρα και γνωρίζουν πολύ καλά πως ότι κερδίσαμε μέχρι σήμερα π.χ ασφαλιστικό, 8ωρο κλπ, είναι αποτέλεσμα σκληρών ταξικών αγώνων.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Αν εμείς σήμερα, δεν ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας με αυτή των εργαζομένων, αν δεν σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, την εργατική τάξη συνολικά, αύριο θα χτυπήσει και για το συνταξιουχικό κίνημα η καμπάνα.

Η ταξική πάλη δεν σταματά με νόμους, αλλά με την κατάργηση των τάξεων

Το Δ.Σ του Σωματείου, καλεί όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην πικετοφορία που διοργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στις 17/9/ ημέρα Τρίτη στις 6: 30 μ.μ. στο πλατάνι στο συντριβάνι.



Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας