Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Παρουσίαση Α’ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Δημοτικό Σχολείο της Περίστασης.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Περίστασης, όπου και παρουσίασε στους παρευρισκόμενους και στις παρευρισκόμενες τη Βασική Υποστήριξη Ζωής.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και ειδικότερα από την κ. Μαρανή Άντζελα και τον κ. Νικολόπουλο Παναγιώτη σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Σύμφωνα με έναν Αρχαίο Έλληνα Ποιητή, και ειδικότερα τον Μένανδρο « Η μόρφωση και οι γνώσεις είναι στήριγμα της ζωής». Με την παρουσίασή μας ευελπιστούμε να έχουμε «χτίσει» τις βάσεις της γνώσης των Α΄ Βοηθειών. Έτσι, εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να «στηριχθούν» στις γνώσεις τους, να ενισχύσουν περαιτέρω το γνωστικό τους επίπεδο πάνω στις Α’ Βοήθειες, και αξιοποιώντας με δημιουργικό τρόπο τα δυο τους χέρια να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια δύσκολη στιγμή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Περίστασης, καθώς και τους συμμετέχοντες – συμμετέχουσες για την πρόσκληση, τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους.