Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Σ' αρέσουν τα "μνημόνια" φίλε κατερινιώτη;


Μην το αρνιέσαι, είναι στο DNA σου. Σου αρέσουν τα μνημόνια, δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά!


Από που να αρχίσω...


Ψήφισες το 2009 τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, γιατί σου είπαν ότι λεφτά υπάρχουν. Τελικά, λεφτά δεν υπήρχαν, αλλά υπήρχαν μνημόνια! Μετά ψήφισες ΝΔ γιατί σου είπαν ότι θα διορθώσουν την κατάσταση. Τελικά, σου έφερε και άλλο μνημόνιο! Είπες μετά να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ γιατί σου είπε ότι "η ελπίδα έρχεται". Τελικά, καμιά ελπίδα δεν ήρθε, ήρθαν όμως νέα μνημόνια!


➤ Είπες λοιπόν μετά από όλα αυτά να αλλάξεις και τους δημοτικούς άρχοντες της πόλης σου. Σου υποσχέθηκαν τα πάντα (να μην τα αναφέρουμε, υπάρχουν τα προεκλογικά προγράμματα για να τα ξαναθυμηθείς αν θέλεις...). Πουθενά όμως στο πρόγραμμα τους δεν υπήρχαν οι λέξεις δημοτικά τέλη και φόροι...

Τους πίστεψες, δεν λέω ήθελες αλλαγή, ήταν πολλά χρόνια οι προηγούμενοι, κάποτε έπρεπε να φύγουν, να φυσήξει νέος φρέσκος αέρας στην πόλη σου.

Καλά έκανες φίλε κατερινιώτη.

Να όμως που τα μνημόνια σε ακολουθούν, δεν σε αφήνουν ήσυχο...

Έτσι λοιπόν δυο μήνες μετά την εκλογή νέας διοίκησης στον Δήμο Κατερίνης, πάρε ακόμα ένα "μνημόνιο"!!!

Γιατί στην ουσία πρόκειται για ένα άλλου είδους μνημόνιο, όσα αποφασίστηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης και δεν είναι μόνο οι αυξήσεις σε δημοτικά τέλη, τέλη άρδευσης και λαϊκών αγορών.

Ο Δήμος Κατερίνης εκτός από τις αυξήσεις στα τέλη, προβαίνει και στην σύναψη δανείου. Ποιος θα το πληρώσει το δάνειο; Θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος σε παροχές ΔΕΗ, θα υπάρξουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, θα υπάρξει σύνδεση με την εφορία για ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων, ενώ ο Δήμος Κατερίνης θα έχει και την δυνατότητα να βλέπει το Ε9 κάθε δημότη.


➤ Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι κάποιου είδους μνημόνιο, τότε ποιο είναι;


Η νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης αιτιολογεί τις αυξήσεις και τους φόρους σε κακοδιαχείριση της προηγούμενης διοίκησης, αλλά τους φόρους θα τους πληρώσεις εσύ φίλε κατερινιώτη!

Εσύ, ο άνεργος, ο πολύτεκνος, ο τρίτεκνος, ο φουκαράς...

Δεν γνωρίζουμε αν όντως έτσι είναι τα πράγματα, αν φταίνε οι προηγούμενοι (οι οποίοι λένε ότι δεν υπάρχει λόγος αύξησης τελών), το σημαντικό είναι ότι όπως και στα μνημόνια των πολιτικών κομμάτων της πατρίδας μας, αυτοί αποφασίζουν και εσύ απλά πληρώνεις...

Δεν ακούσαμε κουβέντα χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Κατερίνης, για το μισθολογικό κόστος και την περικοπή διαφόρων ειδών δαπανών του Δήμου (μια έρευνα στην Διαύγεια θα σας κατατοπίσει...).


Η τσέπη μας είναι η εύκολη λύση...