Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Η Εορτή της Πολιούχου της πόλης Αγίας Αικατερίνης στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Εορτή της Πολιούχου της πόλης Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος διοργανώνει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Πρόκειται για έναν ευρύ κύκλο ποικίλων εκδηλώσεων υψηλού πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου που τιμούν έμπρακτα τη μνήμη της Αγίας αλλά και τις βαθύτερες αξίες της Εκκλησίας.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 6μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Η ζωή του Οσίου Ιακώβου του ´με συγχωρείτε´», ενώ στις 5μ.μ. θα προηγηθεί η παράκληση του Οσίου Ιακώβου.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και ώρα 6μ.μ θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό η Ακολουθία των Εγκωμίων προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 6μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Αικατερίνης.

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 7.30π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και το Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και θα ακολουθήσει στις 11π.μ. η λιτάνευση της Ιεράς και θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Πέτρας, του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Αικατερίνης. Αργότερα την ίδια ημέρα και συγκεκριμένα στις 4μ.μ. στο Α´ ΔΑΚ Κατερίνης (Γήπεδο Πιερικού) θα λάβει χώρα φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των παλαιμάχων του Πιερικού και των παλαιμάχων της Βέροιας με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του Ενοριακού Κοινωνικού Παντοπωλείου που εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες άπορες οικογένειες.

Τέλος μέχρι και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτή η έκθεση Εικόνων της Αγίας Αικατερίνης από Ναούς της Πιερίας με θέμα «Την Πανεύφημον Νύμφην Υμνήσωμεν» που λειτουργεί καθημερινά στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και την οποία μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες Πιεριείς, μαθητές σχολείων και μέλη Συλλόγων και φορέων.

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης γίνεται οικοδεσπότης μιας μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, μιας μεγάλης γιορτής της πνευματικότητας με εκδηλώσεις που θα καταστήσει όλους τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης κοινωνούς του αυθεντικού βιώματος και της διδασκαλίας της Αγίας Εκκλησί­ας του Χριστού.