Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Μες την "τρελή χαρά" οι μεγάλες ΠΑΕ για την μείωση της φορολογίας των επαγγελματιών αθλητών.


Ενώ και η  ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) εκφράζει την ικανοποίηση της για την μείωση της φορολογίας των επαγγελματικών συμβολαίων των αθλητών από 45% σε 22% και θα έχει ισχύ από τις 1/1/2020.

Η μείωση της φορολογίας είναι σίγουρα μια ανάσα για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ και ιδιαίτερα για τις μεγάλες εταιρίες-ομάδες που θα μπορούν πλέον να προσφέρουν πιο ελκυστικά συμβόλαια σε μεγάλα ονόματα των αθλημάτων στα οποία δραστηριοποιούνται.


Η ανακοίνωση της ΕΠΟ :

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει την μεγάλη ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία της Πολιτείας να υλοποιήσει ένα πάγιο αίτημα του Ποδοσφαίρου και να ρυθμίσει νομοθετικά το χρόνιο πρόβλημα της υψηλής φορολόγησης των συμβολαίων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Η μείωση του σχετικού φορολογικού συντελεστή για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές αποτελεί τεράστια οικονομική «ανάσα» για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αποκαθιστά τις συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού εντός κι εκτός συνόρων και δημιουργεί κίνητρα ανάπτυξης και σημαντικών επενδύσεων στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.