Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Με χειροτονία διακόνου η Εορτή της Αγίας Άννης στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο...

προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και του οικείου Ιεράρχου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.


Κατά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε και η χειροτονία σε διάκονο του μοναχού Αλεξάνδρου (κατά κόσμο Παναγιώτη) Καρακασίδη, ο οποίος προέρχεται από την πανηγυρίζουσα Ενορία και ο οποίος διετέλεσε παπαδάκι, ιερόπαιδας και στέλεχος Νεότητας του Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, κάλεσε τον προεξάρχοντα Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα να τελέσει εκείνος τη χειροτονία, καθώς το όνομα «Αλέξανδρος» δόθηκε στον υποψήφιο προς τιμή μεν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αλεξάνδρου του εν Πύδνη, τοπικού Αγίου της Πιερίας, στη μνήμη δε του μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου, κατά σάρκα αδελφού του Μητροπολίτου Βεροίας. Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος ευχήθηκε μάλιστα ο νέος διάκονος να αποκτήσει, με τη Χάρη του Θεού, και τα χαρίσματα του μακαριστού Ιεράρχου.


Ο νέος διάκονος στην χειροτονητήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο δέος που διαπερνά την ύπαρξή του αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει ως υπηρέτης του Ιερού Θυσιαστηρίου. Ευχαρίστησε όλους όσοι του στάθηκαν κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα βιοτής του, όπως τους γονείς και τους καθηγητές του. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, που από την πρώτη στιγμή της πνευματικής τους σχέσης τον περιέβαλε με αγάπη και εμπιστοσύνη.

Από την πλευρά του ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος απηύθυνε πατρικές συμβουλές στον νέο Διάκονο, εκθείασε το ήθος του ενώ του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο στον ωραίο δρόμο της αρετής και της προσωπικής θυσίας, που πηγάζει από την αγάπη, χωρίς όρους και όρια, προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.


Στις ιερές ακολουθίες της Πανηγύρεως έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί και πλήθος πιστών, που κατέκλυσαν τον ευμεγέθη και περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Επίσης, συμμετείχαν πολυμελείς αντιπροσωπείες των σχολείων της Ενορίας (5ου Δημοτικού, 10ου, 11ου και 17ου Δημοτικών, 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου), καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου.