Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση οι εποχιακά άνεργοι του νομού μας.

Την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται μεταφέρουν στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» οι εποχιακά άνεργοι του Νομού Πιερίας.

Όπως μας είπαν, έχουν να πληρωθούν από το ταμείο ανεργίας, περισσότερο από δύο μήνες.

Οι άνεργοι, μας μεταφέρουν την αγωνία τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους σε αυτές τις δύσκολες εποχές και ευελπιστούν να βρεθεί γρήγορα μία λύση στο πρόβλημα τους καθώς οι υποχρεώσεις τους είναι πολλές και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να επιταχύνουν τις διαδικασίες πληρωμής τους. 


Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» επικοινώνησε τόσο με το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, όσο και με τον ΟΑΕΔ Κατερίνης (που είναι υπεύθυνο για την πληρωμή των ανέργων). 


Η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Δέσποινα Κωνσταντίνου μας ενημέρωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, έχει μιλήσει με τους άνεργους και έχει επικοινωνήσει με τον ΟΑΕΔ ώστε να βοηθήσει και αυτή για να βρεθεί γρήγορα μία λύση.

Με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ που μιλήσαμε, μας ανέφεραν ότι όντως υπάρχει αυτή την περίοδο ιδιαίτερα μεγάλος φόρτος εργασίας, μιας που προϋπήρχε η καταβολή του ετήσιου επιδόματος ανεργίας, οι αιτήσεις για το εποχιακό επίδομα ήταν περισσότερες από άλλες χρονιές, αλλά έχει δρομολογηθεί η πληρωμή του εποχιακού επιδόματος και σε λίγες ημέρες οι εποχικά άνεργοι του νομού μας θα πληρωθούν.