Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Η Α.Ε. Καρίτσας θα είναι η εκπρόσωπος της ΕΠΣ Πιερίας στην επόμενη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος (2020-2021)

Στα γραφεία της ΕΠΣ Πιερίας ολοκληρώθηκε (κατόπιν κλήρωσης) την Τετάρτη 27 Μαΐου, η διαδικασία για την ανάδειξη της ομάδος που θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Πιερίας στην επόμενη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Καθώς η διοργάνωση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας τερματίστηκε στην φάση των ημιτελικών (λόγω των γνωστών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των αποφάσεων των υπερκείμενων αθλητικών αρχών, για τερματισμό όλων των αθλητικών διοργανώσεων), η διαδικασία της κλήρωσης μεταξύ των ομάδων που είχαν παραμείνει στην διοργάνωση (μέχρι την οριστική διακοπή της), ήταν εκείνη που θα προσδιόριζε τον εκπρόσωπο της ΕΠΣ στην επόμενη διoργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι ομάδες αυτές (όπως είναι γνωστό) ήταν ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ (είχε ήδη προκριθεί στον τελικό) και από τον άλλο ημιτελικό οι Α.Ε. Καρίτσας – ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. Κεραμιδίου (απέμενε ο δεύτερος μεταξύ τους αγώνας, μετά το 0-0 του πρώτου).

Οι εκπρόσωποι του Πιερικού, κατά τη διαδικασία της κλήρωσης δήλωσαν πως προκειμένου να δώσουν τη δυνατότητα να συμμετάσχει και μια άλλη ομάδα της Πιερίας στο Κύπελλο Ελλάδος (ο Πιερικός θα συμμετάσχει αυτοδίκαια, λόγω της ανόδου του σε επαγγελματική κατηγορία), αποσύρουν την ομάδα από την κλήρωση (έγινε αποδεκτό) και κατά τον τρόπο αυτό η ανάδειξη του εκπροσώπου πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο άλλων ομάδων (Α.Ε. Καρίτσας και ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. Κεραμιδίου).

Στην κλήρωση που ακολούθησε, η Α.Ε. Καρίτσας στάθηκε πιο τυχερή από την Εθνικό Ν. Κεραμιδίου.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω διαδικασία, δεν ανέδειξε Κυπελλούχο της ΕΠΣ (ο τίτλος του Κυπελλούχου δεν θα αποδοθεί για το 2020, καθώς τερματίστηκε πρόωρα η διοργάνωση), αλλά εκπρόσωπο της ΕΠΣ Πιερίας στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Αναπληρωματικός εκπρόσωπος της ΕΠΣ σε αυτή την περίπτωση, θα είναι ευνόητα ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου.

Για την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας