Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ενημέρωση από την ΠΦΠΟ για συναντήσεις με φορείς

➤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Συνάντηση είχαν σήμερα οι ομοσπονδίες μας ΠΦΠΟ και Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής &Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Κράνη και την συνεργάτη του δικηγόρο ΜΔΕ κ. Μαριαλένα Παπανδρέου.

Στη συνάντηση παρίστατο και ο κ. Ιωάννης Κάραλης συνεργάτης των δύο ομοσπονδιών.

Στον κ. Κράνη τέθηκαν οι προτάσεις μας για αυστηροποίηση των ποινών στις ειδικές περιπτώσεις ειδεχθούς κακοποίησης των ζώων.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην όλο και πιο σπάνια εκ μέρους των εισαγγελικών αρχών τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας όπως και προτάσεις για την πληρέστερη ενημέρωση των φοιτούντων στην ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ αλλά και των εν ενεργεία Δικαστών πάνω στα ζητήματα της κείμενης για τα ζώα νομοθεσίας αλλά και ευαισθητοποίησης αυτών.

Μετά τον κ Κράνη συναντήσαμε την Διευθύντρια του γραφείου του κα Γκολφινοπουλου με την οποία ανταλάγησαν επίσης απόψεις για την αντιμετώπιση εκ μέρους της Πολιτείας του μεγάλου αυτού προβλήματος με τις πολλές πλευρές και παραμέτρους.

Για τα παραπάνω θέματα αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, ο δε κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να μας απαντήσει το συντομότερο επ' αυτών.

Η χώρα μας είναι συνώνυμη της λέξης κακοποίηση, όμως τα κακοποιημένα ζώα δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν άλλο.

-----------------

➤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΦΠΟ ΜΕ LAMDA DEVELOPMENT KAI ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΑ ΕΚΕΙ ΖΩΑ.


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΦΠΟ με την LAMDA DEVELOPMENT και την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ ενώ παρευρέθηκαν μετά από πρόσκληση μας και οι εθελοντές που χρόνια φροντίζουν τα ζώα στο πρώην αεροδρόμιο.

Εκ μέρους των εταιρειών έγινε μια ενημέρωση για τα έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα όπως επίσης και ξενάγηση στα κτίρια τα οποία θα κατεδαφιστούν αρχικά.

Θεωρούμε ότι υπήρξε σύγκλιση απόψεων, ότι οι αρμόδιοι φορείς που θα πρέπει να αναλάβουν και να ασχοληθούν άμεσα με την φροντίδα των ζώων είναι ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού ,ο τοπικός σύλλογος Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού-Αργυρούπολης και οι εθελοντές πολίτες που ασχολούνται επί πολλά χρόνια με αυτό.

Βάσει του προγράμματος που ακολουθούν, η έναρξη των εργασιών είναι προγραμματισμένη για το τέλος Ιουνίου. Στο σημείο δε όπου θα γίνουν οι πρώτες κατεδαφίσεις ζουν περίπου 60 γάτες, οι περισσότερες είναι στειρωμένες με έξοδα των εθελοντών.

Μένει λοιπόν ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού να συγκαλέσει άμεσα την Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού-Αργυρούπολης και τους ανωτέρω περιγραφόμενους εθελοντές, ώστε να οργανώσουν την απομάκρυνση-φιλοξενία κ.ο.κ της αποικίας το συντομότερο δυνατόν.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο σημείο της κατεδάφισης δεν υπάρχουν ζώα της άγριας πανίδας, αυτά βρίσκονται σε άλλο σημείο όπου δεν πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ομοσπονδία έχει εξασφαλίσει φιλοξενία για 40 γάτες αλλά και για 10 χελώνες & 10 σκαντζόχοιρους, είναι δε στην διάθεση του Δήμου.



Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία