Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Δώρο βιβλία σε βιβλιοθήκες Γυμνασίων-Λυκείων της Κατερίνης

Δήμος Κατερίνης: Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εμπλουτίζει με εκδόσεις τοπικών φορέων τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Γυμνασίων & Λυκείων

Μια σειρά συγγραμμάτων – εκδόσεων ξεκίνησε να διανέμεται στα Γυμνάσια και στα Λύκεια του δήμου Κατερίνης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, δημοτικού συμβούλου και εκπαιδευτικού Αθανάσιου Μπαρμπαγεωργόπουλου.

Ειδικότερα, η σειρά διανέμεται σταδιακά, σε όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια και περιλαμβάνει 3 βιβλία, τα οποία βρέθηκαν στιβαγμένα (κατόπιν δαπάνης αγοράς σε μεγάλες ποσότητες), στις αποθήκες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, προκειμένου αυτές να εξοπλίσουν τις σχολικές βιβλιοθήκες του Δήμου. Δυστυχώς, όμως, τα βιβλία αυτά, μέχρι πρότινος δεν είχαν φτάσει στον προορισμό τους.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εκδόσεις:

1.«Ο ελληνισμός του Εύξεινου Πόντου», του Κωνσταντίνου Φωτιάδη από τις εκδόσεις Κυριακίδη

2.«Ψευδοπροφήτες, ψευδομεσσίες και έσχατα» μια έκδοση του Δήμου Κατερίνης και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και

3.«Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη», των K. H. Roth και H. Rübner, μια έκδοση των εκδόσεων της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου, ένα βιβλίο σταθμός στον αγώνα της Ελλάδας για ηθικοπολιτική και ιστορική δικαίωση, που δημιουργεί νέα δεδομένα στη συζήτηση για το ζήτημα των επανορθώσεων και τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Ο κύριος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο οποίος και παρέδωσε τα βιβλία στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που επιτέλους τα συγγράμματα αυτά, πιάνουν τόπο, θα μπορούν να διαβαστούν τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους ίδιους τους μαθητές και θα επιτελέσουν επιτέλους το σκοπό για τον οποίο αγοράστηκαν: να φτάσουν δηλαδή στα χέρια αναγνωστών και όχι να παραμένουν σε κλειστές κούτες άχαρων αποθηκών του δήμου Κατερίνης. Με εντολή του δημάρχου μας, Κώστα Κουκοδήμου στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να εξοπλίσουμε με υλικό τις σχολικές μας βιβλιοθήκες, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά μας».