Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

«Σήμερα αύριο περιμένω να έρθουν να μου κόψουν το ρεύμα...» - Σε οικονομική απόγνωση σχολικοί τροχονόμοι της πόλης μας

Την ώρα που Υπουργείο Εσωτερικών και Δήμος Κατερίνης για τους δικούς τους λόγους, ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο για το ποιος θα πληρώσει τους σχολικούς τροχονόμους, κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.




Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «Είναι ευθύνη των Δήμων να πληρώσουν τους σχολικούς τροχονόμους και ότι το Υπουργείο Εσωτερικών το έχει ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό".

Ενώ ο Δήμος Κατερίνης περιμένει έγγραφη απάντηση σε επιστολή που έχει στείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών για να πληρώσει νόμιμα τους σχολικούς τροχονόμους, ενώ τα χρήματα υπάρχουν και έχουν έρθει στις σχολικές επιτροπές εδώ και καιρό.


➤ Και οι σχολικοί τροχονόμοι.... Περίμεναν και περιμένουν ακόμα αυτά τα χρήματα για να μπορέσουν να τακτοποιήσουν οικονομικές οφειλές που έχουν σε ρεύμα, νερό κ.α. και που με δυσκολία τα φέρνουν βόλτα.

-----------------------------------------------------------------------------------
«Σήμερα αύριο περιμένω να έρθουν να μου κόψουν το ρεύμα σε αυτά τα χρήματα βασίζομαι...» είπε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" απλήρωτη σχολική τροχονόμος...
-----------------------------------------------------------------------------------

Το πόσο που διεκδικούν οι σχολικοί τροχονόμοι για τους δύο μήνες που ήταν κλειστά τα σχολεία, είναι δεν είναι συνολικά 300-340 ευρώ...

Με αυτά τα λιγοστά χρήματα όμως, θα μπορούσαν να πάρουν μία μικρή ανάσα και να τακτοποιήσουν κάποιες από τις οφειλές τους. Και πρόκειται για φτωχούς ανθρώπους με μικρά παιδιά.

Το θέμα της πληρωμής των σχολικών τροχονόμων δεν πρέπει να το βλέπουμε απλά και μόνο ως ένα θέμα γραφειοκρατικής «τρέλας», αλλά ως μια κίνηση ανθρωπιάς και αναγνώρισης για όσα όλα αυτοί οι άνθρωποι προσφέρουν στην κοινωνία μας.


Ας βρεθεί λοιπόν ο τρόπος να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να στηριχτούν και να ενισχυθούν σε αυτή την δύσκολη περίοδο της ζωής τους, τους το χρωστάμε όλοι μας...