Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Προς τους 4 βουλευτές Πιερίας, την αντιπεριφερειάρχη και τη δημοτική αρχή Κατερίνης: Παρακαλούμε να ζητήσετε άμεσα μείωση 50% του ΕΝΦΙΑ για τα τουριστικά ακίνητα

Η κρίση στον κλάδο του Τουρισμού βαθαίνει μέρα με τη μέρα και τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα αποκλείουν ή αποτρέπουν όλο και περισσότερους δυνητικούς πελάτες από την επιλογή του τόπου μας για τις φετινές τους διακοπές.

Καταλαβαίνουμε απολύτως την ανάγκη ύπαρξής τους και χαιρετίζουμε την υπεύθυνη στάση της Κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν και οι παρενέργειες, με την τεράστια μείωση του εισοδήματος των επαγγελματιών του Τουρισμού να είναι η κυριότερη από αυτές. Για αυτό με αίσθημα ευθύνης και ακούγοντας την κραυγή αγωνίας εκατοντάδων επαγγελματιών στον Δήμο μας, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επαφή, ζητάμε επίσημα από τους 4 βουλευτές του νομού μας, την αντιπεριφερειάρχη και τη δημοτική αρχή Κατερίνης:

Α. Να ζητήσουν επίσημα από την Κυβέρνηση τη μείωση κατά 50% του ΕΝΦΙΑ για τα τουριστικά ακίνητα.

Β. Να ζητήσουν επείγουσες συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς, όπου μαζί με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου να εξηγήσουν την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες επαγγελματίες (στην Κατερίνη, την Πιερία και φυσικά όλη την Ελλάδα)

Είμαστε σίγουροι ότι αν υπάρχει δημοσιονομικά ΜΙΑ πιθανότητα για να ελαφρυνθούν οι άνθρωποι του Τουρισμού, η Κυβέρνηση αυτή θα φροντίσει να κάνει τη σχετική παρέμβαση. Όμως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει και εμείς να το ζητήσουμε!

Με εσάς μπροστάρηδες και εμάς ως στρατιώτες, ας διεκδικήσουμε κάτι που έχουν ανάγκη όλοι οι επαγγελματίες του Τουρισμού, για να τους προστατέψουμε από απώλεια περιουσίας

Με τα σχεδόν μηδενικά φετινά έσοδα, χιλιάδες επαγγελματίες του Τουρισμού θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να κινδυνέψουν να απωλέσουν ακίνητα, λόγω των μεγάλων πάγιων εξόδων που έχουν αυτά. Αν τους θέλουμε όλους οικονομικά ενεργούς και παρόντες το καλοκαίρι του 2021, είναι σημαντικό να τους διευκολύνουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να περάσουν τον δύσκολο χειμώνα χωρίς δυσβάσταχτα κόστη, όπως ο ΕΝΦΙΑ που σε κάποιες περιπτώσεις θα οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια περιουσίας. Ποιες θα είναι οι επιλογές κάποιου χωρίς έσοδα, όταν θα πρέπει να καλύψει μεγάλες υποχρεώσεις;

Με σεβασμό στον θεσμικό σας ρόλο, με εσάς μπροστάρηδες και εμάς ως στρατιώτες, ας διεκδικήσουμε κάτι που έχουν ανάγκη όλοι οι επαγγελματίες του Τουρισμού μας, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% μόνο για το 2020, λόγω των ειδικών συνθηκών που υπάρχουν.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.



Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης