Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Συλλαλητήριο στην Κατερίνη την Πέμπτη 9 Ιουλίου

Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά! Η διαμαρτυρία του εργαζόμενου λαού δεν μπαίνει στο γύψο!

Όλοι στο συλλαλητήριο των Σωματείων την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 8 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης.

Δε χάνει ευκαιρία η κυβέρνηση της ΝΔ να μας αποδεικνύει στην πράξη ποσό πιστά υπηρετεί τις ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών, προκειμένου να διασφαλίσει οτι θα επικρατεί σιγή ιχθύος, από πλευράς εργαζομένων, μπροστά στο ξήλωμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Μετά την ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ φέρνει νομοσχέδιο που απαγορεύει ουσιαστικά τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις. Ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο που στόχο έχει να φιμώσει την εργατική-λαϊκή δυσαρέσκεια.

Θα μπει τάξη στην ταλαιπωρία του λαού, ισχυρίζεται η κυβέρνηση, προκαλώντας τους εργαζόμενους οι οποίοι βιώνουν στο πετσί τους τι πάει να πει ταλαιπωρία εξ αιτίας των αντεργατικών ανατροπών όλα αυτά τα χρόνια, στο όνομα της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους είναι το να μένουν άνεργοι, χωρίς καθόλου εισόδημα, το να δουλεύουν χωρίς επαρκή μέσα ατομικής προστασίας σε καιρό πανδημίας, με το δημόσιο σύστημα υγείας να είναι σμπαράλια.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Εμπνευσμένο από τη μαύρη εποχή της χούντας, το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει

· το πως, που, πότε και αν κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια διαδήλωση, με προϋπόθεση την κοινωνική της σημασία..

· η αστυνομία αναλαμβάνει υπερεξουσίες, αφού θα μπορεί εκ των προτέρων να αποφασίζει αν θα πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση ή όχι

· Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα “καταζητούνται” οι συμμετέχοντες σε “απαγορευμένη” συγκέντρωση – διαδήλωση.

Στην ουσία το νομοσχέδιο έρχεται να θωρακίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που απαιτεί εργαζόμενους φθηνούς, χωρίς φωνή και με σκυμμένο κεφάλι.

Δε θα το επιτρέψουμε! Αυτό το τερατούργημα θα καταργηθεί στην πράξη από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Δε βάζουμε δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων μας. Δε θα ζητάμε την άδεια των αφεντικών και των κυβερνήσεών τους για να διαδηλώσουμε.

Την Πέμπτη 9 Ιούλη παίρνουμε μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο των Σωματείων στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης στις 8 μ.μ.