Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Πόσο χρόνο χρειάζεται μία υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης για να μεριμνήσει για το αίτημα ενός δημότη;

* Πρώτη δημοσίευση (12/8/20)

Από τον περασμένο Μάιο (5/5/20) η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έχει δημοσιεύσει τις ανησυχίες δημοτών της πόλης μας για τον ενδεχόμενο κίνδυνο ατυχήματος από κλαδιά δέντρων.

Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη (γωνία με Νικομήδειας) στην αρχή των Ευαγγελικών, υπάρχουν πολλά δέντρα (ακακίες) των οποίων τα κλαδιά έχουν αρχίσει να φτάνουν από το... ένα πεζοδρόμιο στο άλλο. Ενδιάμεσα υπάρχουν καλώδια ρεύματος της ΔΕΗ και όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες (κυρίως δυνατοί αέρηδες) τα κλαδιά πλησιάζουν επικίνδυνα τα καλώδια της ΔΕΗ στο απέναντι πεζοδρόμιο.


Έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ή να προκληθεί βλάβη στο ηλεκτρικό ρεύμα όλης της περιοχής αν τα κλαδιά τελικά ακουμπήσουν ή πλεχτούν με τα καλώδια του ρεύματος. Επίσης είναι συχνό το φαινόμενο να πέφτουν μεγάλα κομμάτια κλαδιά στον δρόμο από μεγάλο ύψος, με κίνδυνο να τραυματιστεί κανένας διερχόμενος πολίτης ή κάποιο αυτοκίνητο ή ακόμα και μικρά παιδάκια που παίζουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν την «ΑΛΗΘΕΙΑ» για το πρόβλημα και εμείς το δημοσιοποιήσαμε αρκετές φορές, αλλά από ότι αποδείχτηκε αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να παρέμβουν οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Αφού οι κάτοικοι της περιοχής δεν είδαν να γίνεται τίποτα, απευθύνθηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στον Δήμο Κατερίνης, στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, όπου κάτοικος κατέθεσε υπογεγραμμένη και επώνυμη αίτηση, πήρε αριθμό πρωτοκόλλου με ημερομηνία 10/7/2020 και ακόμα περιμένει…


Ένας μήνας αναμονής, για το πότε οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης θα μεριμνήσουν για το αίτημα του δημότη!

Άραγε πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για να επέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, από την στιγμή που ένας δημότης ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες καταθέσει αίτημα;

Ένας μήνας, δύο, τρεις, περισσότερο;

Θα δούμε...