Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βροντούς ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

Αποχαιρετήσαμε σήμερα συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας Βροντούς Δημήτριο Σπανό.

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 ετών, έφυγε αθόρυβα, αξιοπρεπής και ήρεμος . Έζησε, με οξύτητα πνεύματος και λεβεντιά, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Δημήτριος Σπανός γεννήθηκε το 1923 στην παλιά Βροντού. Διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Βροντούς, από το 1979 έως και το 1982. Επί σειρά ετών και για 16 χρόνια, από το 1963 μέχρι το 1979 διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος.

Υπηρέτησε τα κοινά με αξιοπρέπεια, ήθος και ανιδιοτέλεια. Άνθρωπος της προσφοράς, συνετός, αληθινός και συνεπής, κέρδισε τον σεβασμό, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των συγχωριανών του.

Σεμνός και ακούραστος αγωνιστής, διακρίθηκε για την εντιμότητά του, τη δικαιοσύνη, τις ηθικές και πολιτικές του αρχές και πεποιθήσεις , τις οποίες υπερασπίστηκε με σθένος και για τις οποίες εκδιώχτηκε και φυλακίστηκε.

Αξιοσημείωτο έργο μεταξύ άλλων, επί της προεδρίας του, η αναστήλωση του ετοιμόρροπου ναού του Αγίου Νικολάου στην παλιά Βροντού, μετά από έρανο που πραγματοποιήθηκε στο χωριό με πρωτοβουλία του και σε συνεργασία με την εκκλησία και τον πολιτιστικό σύλλογο.

Εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τον αποχαιρετούμε με θαυμασμό για τις αρχές του και όσα πολύτιμα δίδαξε με τη στάση ζωής του. Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για όσα πρόσφερε στο χωριό μας.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει .

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΜΗΤΡΗ - Δημοτική Σύμβουλος