Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Προς τη δημοτική αρχή. Οι δημότες χρειάζονται στήριξη. Ακυρώστε τις περσινές αυξήσεις δημοτικών τελών και επιπλέον μειώστε τα!

Δήμος Κατερίνης, Μάιος και Ιούνιος 2019. Στις δημοτικές εκλογές κανένας δημοτικός συνδυασμός δεν μίλησε για αυξήσεις δημοτικών τελών.

Οι προτάσεις που παρουσίασαν οι κ.κ. Κουκοδήμος και Νταντάμης πριν τις εκλογές δεν ανέφεραν ΠΟΥΘΕΝΑ το ενδεχομένο να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, τα τέλη άρδευσης και τα τέλη χρήσης λαϊκών αγορών. Οι δημότες ψήφισαν γνωρίζοντας πως τα κόστη αυτά δεν θα αυξηθούν!



Το περσινό λάθος

Τον Νοέμβριο του 2019 η πλειοψηφία του Δήμου της Κατερίνης ψήφισε:
Αύξηση των τελών άρδευσης στον Δήμο Κατερίνης κατά 10%.
Αύξηση του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους χρήσης λαϊκών αγορών στον Δήμο Κατερίνης κατά 5%.
Αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 20%.


Η δικαιολογία δεν υπάρχει άλλο. Το λάθος θα διορθωθεί;

Όλα αυτά έγιναν πέρσι με τη δικαιολογία ότι επιβάλλονταν να ψηφιστούν οι αυξήσεις αυτές προκειμένου ο δήμος Κατερίνης να λάβει ένα δάνειο. Το δάνειο αυτό καταγγείλαμε ως αχρείαστο από την πρώτη στιγμή, δώσαμε εναλλακτικές για το πώς θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν τα χρήματα αυτά χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των δημοτών και πρακτικά δικαιωθήκαμε, όταν αποφασίστηκε η ανάκλησή του.

Σήμερα που το δάνειο δεν υπάρχει άλλο, για ποιον λόγο παραμένουν οι αυξήσεις που το συνόδευαν; Θα διορθωθεί το λάθος αυτό, που έχει ενοχλήσει τους δημότες;

Προτείνουμε: Ακύρωση των αυξήσεων και μείωση των τελών κατά 20% για το 2021

Με αυτά τα δεδομένα νομίζουμε ότι σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο για όλους μας, τώρα που ο κορωνοϊός δοκιμάζει κάθε οικογένεια (και) στον δήμο της Κατερίνης, είναι αναγκαίο ο δήμος να σταθεί με έργα κοντά στους δημότες μας και να αποφασιστεί άμεσα:
Ακύρωση των περσινών αυξήσεων
Μείωση 20% των δημοτικών τελών για το 2021, τουλάχιστον

Στηρίξτε τους δημότες, με έργα

Οι δημότες επέλεξαν τη σημερινή πλειοψηφία, διαβάζοντας τις προτάσεις των 2 συνδυασμών. Σε αυτές δεν υπήρξε πουθενά αναφορά σε αυξήσεις αυτού του είδους. Για αυτό και σήμερα οι δημότες του Δήμου της Κατερίνης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την εξέλιξη αυτή.

Η δημοτική μας παράταξη ενδιαφέρεται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα. Στο συγκεκριμένο θέμα ζητούμε να στηριχθούν οι δημότες μας με έργα και να αλλάξει ριζικά ο προϋπολογισμός του δήμου, προκειμένου να κατευθυνθούν οι πόροι στις νέες προτεραιότητες που υπάρχουν.

Οι δημότες απαιτούν λύσεις στα προβλήματά τους. Όχι αδικαιολόγητα οικονομικά βάρη και περισσότερες δυσκολίες.

Σας καλούμε και πάλι: Πάρτε πίσω τις αυξήσεις και μειώστε τα δημοτικά τέλη για το 2021!


Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης