Πολιτικών ηγετών που θα βάζουν πάνω από τον φόβο και τις ανθρώπινες αδυναμίες τους, την πατρίδα, την σημαία, την θρησκεία, καθετί ελληνικό, όλες αυτές τις αξίες με τις οποίες φτιάχτηκε αυτός ο ευλογημένος τόπος.
Τι έγινε στα ΙΜΙΑ;
Μία από τις «συνηθισμένες» προκλήσεις των βαρβάρων γειτόνων μας των Τούρκων, κατέληξε σε μία ακόμη ελληνική τραγωδία, με αποτέλεσμα εκτός από την αμφισβήτηση ελληνικού εδάφους, είχαμε και την απώλεια τριών Ελλήνων.
Γιατί;
Γιατί η πολιτική ηγεσία εκείνης της εποχής, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη, δεν τόλμησε να πάρει εκείνες τις γενναίες αποφάσεις που τα συμφέροντα του ελληνισμού θα προάσπιζαν και δεν θα είχαμε την μάταια θυσία των τριών μας στρατιωτικών.
Η Ελλάδα μπορούσε τότε και πάντα με τις μαρτυρίες αυτών που βίωσαν από κοντά την κρίση να επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στην Τουρκία και να την αναγκάσει να μην τολμήσει να ξαναβγεί στο Αιγαίο. Αντί αυτού οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, μας ανάγκασαν να φύγουμε άρον άρον από την περιοχή των Ιμίων, χάσαμε τρία παλικάρια, δεν μπορούμε να ξαναπάμε σε ελληνικό έδαφος και δώσαμε το δικαίωμα στους Τούρκους να συνεχίζουν τις προκλήσεις.
Οι πολιτικοί που πήραν τις αποφάσεις με τα οδυνηρά αποτελέσματα για την πατρίδα μας, δεν λογοδότησαν ποτέ και συνέχισαν την πολιτική τους «καριέρα», συνεχίζοντας να «σώζουν» την πατρίδα μας.
* Για την ιστορία, το 1996 η Τουρκία αμφισβήτησε την ελληνικότητα δύο βραχονησίδων μας στα Ίμια. Τούρκοι στρατιώτες πάτησαν ελληνικό έδαφος και κινητοποιήθηκε το σύνολο σχεδόν του ελληνικού στόλου. Ενώ είχαμε το τακτικό πλεονέκτημα και την στρατιωτική υπεροχή σε θάλασσα και αέρα, η πολιτική ηγεσία αποφάσισε την αποχώρηση μας από την περιοχή. Την ίδια στιγμή ελικόπτερο του στρατού μας κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τριών Ελλήνων πιλότων.
Η Ελλάδα απέκτησε ακόμα τρεις ήρωες:
Τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση.
Τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση.
Τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο.
Τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό.
Αιωνία τους η μνήμη
ΑΘΑΝΑΤΟΙ