Τελικά έγινε ο συζητούμενος εδώ και πολλές εβδομάδες, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός και λογικό ήταν κάποια από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου (18 Υπουργοί, 2 Αναπληρωτές Υπουργοί και 29 Υφυπουργοί) να είχαν χάσει τον ύπνο τους από τον εφιάλτη της «απώλειας» του ποθητού θώκου εξουσίας…
Αυτό που με τα δεδομένα της ΛΟΓΙΚΗΣ δεν κρίνω προσωπικά ως «λογικό» είναι να περιμένουμε ότι η αλλαγή κάποιων προσώπων στους καθιερωμένους «Υπουργικούς θώκους Κυβερνητικής Εξουσίας» θα επιλύσει, μια ώρα νωρίτερα, τα σοβαρά οικονομικό-ψυχό-κοινωνικό-πολιτιστικά προβλήματα που ταλανίζουν ολάκερο τον Ελληνικό πληθυσμό και σίγουρα δυσχεραίνουν την πορεία της Κυβέρνησης του κ Μητσοτάκη.
Κανένας Ανασχηματισμός, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη από το καλοκαίρι της επιστροφής στην Δημοκρατία με την Μεταπολίτευση του 1974, δεν έχει επιλύσει και δεν λύνει τρέχοντα προβλήματα πέραν της διατήρησης των αποκαλούμενων «αναγκαίων εσωκομματικών ισορροπιών».
Στα Δημοκρατικά πολιτεύματα, στις Κομματικές δομές των Κοινοβουλευτικών πολιτευμάτων όπως είναι και το δικό μας, οι λύσεις δεν είναι αποτέλεσμα εκπληκτικής δημιουργικότητας ενός ή μιας Υπουργού αλλά της συλλογικής προσπάθειας και της καινοτόμου δημιουργίας, γέννησης, διατύπωσης και εφαρμογής ορθών πολιτικών προγραμμάτων.
Η Κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη η οποία έσπευσε πριν οποιαδήποτε άλλη Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει αυστηρά ΚΑΘΟΛΙΚΟ lockdown και κοινωνικούς περιορισμούς, αρχικά είχε χειροκροτηθεί ότι χειρίσθηκε με επιτυχία την καταστροφική πανδημία covid-19…
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-04-10/greece-handled-coronavirus-crisis-better-than-italy-and-spain
Με επαναλαμβανόμενα lockdown, κλειστή την Αγορά και τα Σχολεία, καθώς αγωνιά με τους αριθμούς κρουσμάτων και επαναλαμβάνει επιβολή αυστηρών περιορισμών βρέθηκε στην 50η θέση στη λίστα 53 χωρών.
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/12/22/greece-covid-resilience-ranking-bloomberg/
Στο υφιστάμενο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έβαλε 5 γυναίκες, 2 ως Υπουργούς την κ Κεραμέως στο Παιδείας και την κ Μενδώνη στο Πολιτισμού, και 3 ακόμη ως Υφυπουργούς την κ Ζαχαράκη στο Παιδείας, την κ Μιχαηλίδου στο Εργασίας και την κ Αραμπατζή στο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο κ Μητσοτάκης ξεπέρασε τις προγενέστερες τακτικές διορίζοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και συγκεκριμένα 3 ως Υπουργούς και 18 ως Υφυπουργούς.
Οι 3 εξωκοινοβουλευτικοί Υπουργοί είναι ο κ Πιερρακάκης (Επικρατείας- Ψηφιακής Διακυβέρνησης), η κ Μενδώνη (Πολιτισμού) και ο κ Χρυσοχοΐδης (Προστασίας του Πολίτη).
« Ήμουν νιός και γέρασα», (το εννοώ πραγματικά ηλικιακά για όλους εμάς που ήδη βρισκόμαστε στην Τρίτη, την «δήθεν» χρυσή ηλικία), ακούγοντας επί σχεδόν 5 δεκαετίες και ιδιαίτερα μετά το 1974 «κραυγές» για μείωση του αριθμού των μελών των Υπουργικών Συμβουλίων όλων των Κυβερνήσεων!...
Εδώ και 5 δεκαετίες δεν είδαμε μείωση Υπουργικών θώκων αλλά είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε μετονομασίες Υπουργείων και δημιουργία Υπουργικών διαβαθμίσεων:
Υπουργός, Αναπληρωτής Υπουργός, Υφυπουργός.
Μετά την Μεταπολίτευση και την πρώτη Κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» του Κ. Καραμανλή μέχρι σήμερα είχαμε περισσότερες από 20 Κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένων και των «Υπηρεσιακών» και σχεδόν άλλους τόσους μεγάλους Κυβερνητικούς Ανασχηματισμούς και αμέτρητες μικρές αριθμητικά αλλαγές προσώπων σε Υπουργικούς θώκους.
Ο Ανασχηματισμός της Κυβέρνησης του κ Μητσοτάκη, που είναι Κυβέρνηση ΟΛΩΝ των Ελλήνων, με αλλαγή μερικών προσώπων δεν με προβληματίζει αφού ΔΕΝ περιμένω ως λογικός πολίτης η αλλαγή προσώπων να σηματοδοτήσει και αλλαγή της ασκούμενης εθνικής πολιτικής που αφορά σε όλες τις φάσεις της καθημερινότητάς μας.
Κλείνω, και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, δηλώνοντας ότι σε επίπεδο καλοπροαίρετης «συμπόνοιας» καθώς πολλοί Βουλευτές και έξω-Κομματικοί «παρατρεχάμενοι» έχαναν τον ύπνο τους, τώρα θα μπορούν να ηρεμήσουν!...
Εφεξής, ως συνήθως, θα ακολουθήσουν νέες γκρίνιες και κριτικές, ή…Εκλογές!...