μαρίνας στον Κορινό, την Παραλία ή την Ολυμπιακή Ακτή. Σε συνδυασμό με το υδατοδρόμιο θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το τουριστικό μας προϊόν και θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας
Πριν λίγες μέρες γράψαμε ως συνδυασμός για το θέμα της δημιουργίας υδατοδρόμιου στα όρια του Δήμου Κατερίνης και αναδείξαμε το θέμα. Αμέσως μετά είδαμε με χαρά βουλευτές και τον δήμαρχο να ασχολούνται και να μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις. Παρότι, θεωρούμε πως όλα προχωράνε πολύ αργά, είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Σήμερα, επανερχόμαστε με ένα θέμα που αφορά την ουσιαστική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Όχι τόσο έχοντας ορίζοντα τη φετινή τουριστική περίοδο, αλλά τα επόμενα χρόνια, όταν και θα έχει λυθεί το θέμα του κορωνοϊού.
Δημιουργία μαρίνας στον Κορινό, την Παραλία ή την Ολυμπιακή Ακτή. Ελάτε να το μελετήσουμε
Το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας θα χρειαστεί σίγουρα μία γενναία αναβάθμιση τα επόμενα χρόνια. Το φωνάζουν επί χρόνια οι τουριστικοί φορείς, χωρίς όμως να τους ακούει κάποιος. Σε αυτή την κατεύθυνση, προτείνουμε ως συνδυασμός να ξεκινήσει άμεσα μία μελέτη για να διαπιστώσουμε το αν και που θα μπορούσαμε να οριοθετήσουμε μία περιοχή για την ανάπτυξη μίας τέτοιας επένδυσης.
Στον Κορινό, έξω από την προστατευόμενη περιοχή;
Στην Παραλία Κατερίνης, αναβαθμίζοντας το αλιευτικό καταφύγιο / κατασκευάζοντας τη μαρίνα πιο μέσα στη θάλασσα;
Στην Ολυμπιακή Ακτή, μετά το τέλος του οικισμού στη δεξιά πλευρά;
Τα τεράστια οφέλη που θα φέρει η κατασκευή μίας μαρίνας στον Δήμο μας
Σύμφωνα με το ΤΑΥΠΕΔ και την Ένωση Μαρίνων Ελλάδος:
Κάθε 100 θέσεις ελλιμενισμού σε μία μαρίνα φέρνουν περίπου 105 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία. (Άρα πχ μία μαρίνα 300 θέσεων θα δημιουργήσει 315 μόνιμες θέσεις απασχόλησης).
Για κάθε 1 Ευρώ κόστους ελλιμενισμού ενός μεγάλου σκάφους σε μαρίνα, ο ιδιοκτήτης του αφήνει άλλα 12 στην τοπική αγορά, ενώ ο ιδιοκτήτης του μικρού σκάφους αφήνει άλλα 5. (Άρα πχ μία μαρίνα 300 θέσεων θα φέρει έσοδα πολλών εκατομμυρίων στην τοπική μας αγορά, για δεκαετίες ολόκληρες).
Θα αναβαθμιστεί ριζικά το τουριστικό μας προϊόν, οι τιμές των ακινήτων και σε πολλές περιπτώσεις και οι τιμές διαμονής των τουριστών.
Πώς γίνεται ένα τέτοιο έργο
Ο Δήμος ή το Λιμενικό Ταμείο θα χρειαστεί να κάνουν τα βήματα της μελέτης και οριοθέτησης του χώρου, μαζί με την έκδοση των σχετικών αδειών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαγωνισμός για να αναδειχθεί ο μειοδότης που θα κατασκευάσει και θα εκμεταλλευτεί τη μαρίνα, προσφέροντας σταθερά έσοδα στον Δήμο μας και τεράστια υπεραξία στους δημότες, την περιουσία τους και το τουριστικό μας προϊόν.
Αν ξεκινήσουμε φέτος, σε 2 χρόνια μπορούμε να φτάσουμε σε επίπεδο διαγωνισμού (αν φυσικά κινηθούμε γρήγορα και οργανωμένα και δουλέψουμε με ειδικούς που ξέρουν το αντικείμενο, επενδύοντας ένα ποσό από τον προϋπολογισμό του Δήμου και όχι απλώς περιμένοντας κάποιο πρόγραμμα, αν και όποτε αυτό προκύψει για το θέμα).
Στη διάθεσή σας, για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους δημότες μας
Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, να προτείνουμε καινοτόμες ιδέες και να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των συνδημοτών μας. Αν αποφασίσετε να δουλέψετε για να προχωρήσουμε με πράξεις το θέμα της μελέτης για Μαρίνα στον Κορινό, την Παραλία ή την Ολυμπιακή Ακτή, θα στηρίξουμε τη δράση σας. Αλλά περιμένουμε έργα, χειροπιαστά. Τέτοια χρειάζονται για να προσφέρει ο Δήμος μας δουλειές που έχουν ανάγκη οι πολίτες.
Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.
Τι κάνετε για το συγκεκριμένο θέμα;
Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»