Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Το παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία σε βάρος κατοίκων της Ν. Σμύρνης.

Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση για τον εξελισσόμενο κρατικό αυταρχισμό, ως τρόπου αντιμετώπισης της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία.
Η κυβέρνηση επιλέγει το όργιο αστυνομικής βίας, με καθημερινά απαράδεκτα βίαια περιστατικά στις γειτονιές, την ενορχηστρωμένη προσπάθεια ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας, για την οποία έχει την απόλυτη ευθύνη. Προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι η στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις υγειονομικών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα, δεν είναι τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία στους εργασιακούς χώρους, στις συγκοινωνίες.

Ο λαός μας έχει ιστορικές ηρωικές καταβολές, έχει παλαιότερη και πρόσφατη πείρα. Καταδικάζει τα απαράδεκτα φαινόμενα αστυνομικής βίας, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό. Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι μπορεί οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία μας να αποδεχτούν την επιβολή σιγής νεκροταφείου μπροστά στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα.

Το παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ