Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Κυβέρνηση «ξένη» προς τους πολίτες της

Καταπάτηση προσωπικών ελευθεριών,ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στρατιωτικοί νόμοι και μέτρα που θα ζήλευαν και οι πιο…

ξακουστοί δικτάτορες του παρελθόντος, αναίτια χρήση βίας, απάνθρωπα μέτρα καραντίνας (από τα σκληρότερα στον κόσμο) και είναι μακριά η λίστα όλων αυτών των μέτρων που έχουν μετατρέψει την σημερινή κυβέρνηση «ξένη», απόμακρη και ιδιαίτερα «δυσάρεστη» για τους πολίτες.

Καμία… δημοσκόπηση και κανένα ΜΜΕ δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια από τους πολίτες, δεν μπορεί να κάνει το μαύρο άσπρο.

Τα σημερινά απαράδεκτα γεγονότα με τον ξυλοδαρμό από την αστυνομία πολιτών στην Νέα Σμύρνη, «φωνάζουν» προς κάθε κατεύθυνση και με τον πιο ηχηρό τρόπο πως ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Εδώ και ένα σχεδόν χρόνο, η κυβέρνηση απέτυχε ολοκληρωτικά στο να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψει τους πολίτες της από τον κορονωιό, αλλά και να πείσει πως υπάρχει κάποιο σχέδιο και ότι νοιάζεται για το καλό της κοινωνίας.

Διέλυσε την οικονομία, κατέστρεψε την αγορά, τσαλάκωσε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αποσυντόνισε με την λεγόμενη ψηφιακή «επανάσταση» την Παιδεία από το Δημοτικό έως και τα Πανεπιστήμια, «τρομοκράτησε» αντί να εμψυχώσει την κοινωνία και ούτε μία στιγμή δεν ανέλαβε τις ευθύνες της, αντιθέτως τις φόρτωσε στις πλάτες του κόσμου κουνώντας συνέχεια το δάκτυλο ψάχνοντας ενόχους για τα δικά της λάθη.

Η συνέχιση των απάνθρωπων μέτρων καταστρέφουν την χώρα, καταστρέφουν τους ανθρώπους της την ίδια στιγμή που βλέπουμε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο αναφοράς σε ότι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του κορονωιού, σε σύγκριση με άλλες χώρες που εφάρμοσαν πολύ χαλαρά μέτρα και σεβάστηκαν τις ατομικές και συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών τους.

Η κυβέρνηση οφείλει (αν και εφόσον δεν επιλέξει την «εύκολη» λύση της «απόδρασης» μέσω εκλογών) να αλλάξει πολιτική αλλά και τους πολιτικούς που εφάρμοσαν όλα τα παραπάνω. Η παραίτηση δεν είναι λύση, από την στιγμή που κοιτώντας προς την αντιπολίτευση δεν βλέπουμε κάτι το αισιόδοξο, κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει ελπίδα στον κόσμο για κάτι καλύτερο. Να αφήσει τον πολίτη να νιώσει άνθρωπος ξανά, να μπορέσουμε να ανασάνουμε ελεύθεροι από μάσκες και από τα «δεσμά» των περιορισμών και των απαγορεύσεων που αποδείχτηκαν ότι δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και μόνο πόνο και δυστυχία προσφέρουν.

Η κοινωνία αυτό θέλει, αυτό ζητά απεγνωσμένα. Η κυβέρνηση θέλει;