Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Ας μην κάνουμε τουλάχιστον αυτό το λάθος...

Η δυστοπική αυτή η κατάσταση που ζούμε, οφείλεται στην ανικανότητα, την ανεπάρκεια και τους εκτός πραγματικότητας παρανοϊκούς χειρισμούς της από την πολιτική «ηγεσία» αυτού του τόπου.

Βαρύτατη η ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και των βουλευτών της που την στηρίζουν και δεν αντέδρασαν, δεν μίλησαν. Βαρύτατη όμως και η ευθύνη της αντιπολίτευσης, που σιωπά, συναινεί και δεν αντιδράει. Όλοι τους επέλεξαν να βρεθούν απέναντι από τον πολίτη, απέναντι από τις ανάγκες του, απέναντι στα θέλω του. Ανεπαρκείς και λίγοι, όλοι τους, το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία και τα οφέλη που αυτή έχει. Όλοι τους!

Ναι ο κορονωιός είναι εχθρός του ανθρώπου, αλλά «εχθρός» είναι και αυτός που με αιτιολογία την σωτηρία του ανθρώπου και την «δύναμη» που απορρέει από την εξουσία που ο άνθρωπος του έδωσε, λαμβάνει ισοπεδωτικά και αψυχολόγητα μέτρα εναντίον του.

Και τα μέτρα είναι ισοπεδωτικά, ολοκληρωτικά και απάνθρωπα. Καταπατούν ελευθερίες και δικαιώματα, καταπατούν την ίδια την φύση του ανθρώπου. Διασύρουν την ανθρώπινη υπόσταση και την αξιοπρέπεια μας.

Η σιωπή, σύσσωμης της πολιτικής «ηγεσίας» δεν πρέπει να ξεχαστεί και ούτε να πεταχτεί στην λήθη της ιστορίας. Η λησμονιά των δεινών που μας προκαλούν, θα είναι η επιβράβευση τους και το έναυσμα για τους επόμενους να πράξουν τα ίδια και χειρότερα.

Ας μην κάνουμε τουλάχιστον αυτό το λάθος...