Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Μεγάλη νίκη στον ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας!

Μεγάλη νίκη στον ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας!  Ποσοστό συμμετοχής 100%

61 στα 61 Δημοτικά Σχολεία και 70 στα 70 Νηπιαγωγεία
αποφάσισαν ομόφωνα ή με συντριπτικές πλειοψηφίες τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας χαιρετίζει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς του νομού που έδωσαν ηχηρή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, στον αυταρχισμό, στους εκφοβισμούς και στις απειλές του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας, συμμετέχοντας ομόφωνα ή με συντριπτικές πλειοψηφίες στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση 61 στα 61 Δημοτικά Σχολεία και 70 στα 70 Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας, υπερασπίστηκαν το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, που παλεύει για το καθολικό δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, γνωρίζει πως η αξιολόγηση δεν θα κάνει το σχολείο καλύτερο. Αντίθετα, θα αποτελέσει μοχλό για το σχολείο των λίγων και εκλεκτών, για τον άγονο ανταγωνισμό ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και σε σχολεία και το διχασμό του εκπαιδευτικού σώματος, για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, για την κατάργηση της ακώλυτης βαθμολογικής και μισθολογικής προαγωγής, για διαθεσιμότητες και απολύσεις, ακόμα και για την υπαγωγή των σχολείων στους δήμους.

Οι εκπαιδευτικοί, όλοι μαζί ενωμένοι, πετύχαμε μια ακόμα μεγαλειώδη νίκη απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας! Είναι μια νίκη όλων των εκπαιδευτικών, που υλοποίησαν την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ, υπογράφοντας τη δήλωση απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση. Δεν εφησυχάζουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά για να μην περάσει η αξιολόγηση. Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Όλες και όλοι μαζί θα παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανό το δημόσιο σχολείο!

Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά!

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια!

Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Θανάσης Κοντοφάκας Κοσκινάς Χρήστος