Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Κάλεσμα του ΣΕΠΕ Πιερίας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Απριλίου 12:00 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη

Συμμετέχουμε στις 15 Απριλίου 2021 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 12.00΄ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Την Πέμπτη 15 Απριλίου και ώρα 12.00΄ ο ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ, συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούν η Ένωση Γονέων Κατερίνης, η ΕΛΜΕ και οι φοιτητές, στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Κατερίνη.

Είναι φανερή πλέον η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση και την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων, με εγκληματική αδιαφορία. Πορεύτηκε και συνεχίζει να πορεύεται μόνο με την επίκληση της ατομικής ευθύνης!

Απαιτούμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή με όλες τις προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας μας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση!

Το άνοιγμα των σχολείων αφορά όλη την κοινωνία.

Απαιτούμε μέτρα τώρα για σχολεία και πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή.

Για τον ΣΕΠΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θανάσης Κοντοφάκας Χρήστος Κοσκινάς



Μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία τώρα!


Ένα χρόνο τώρα βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας στη ζωή, στην υγεία, στη μόρφωση, στα δικαιώματά μας. Η πανδημία καλπάζει και η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση με εγκληματική αδιαφορία. Οδηγείται σε αλλεπάλληλες παλινωδίες, με αλληλοαναιρούμενες οδηγίες, με τα συνεχή «άνοιξε - κλείσε», με τα lockdown πάνω στα lockdown.

Από την αρχή της χρονιάς η κυβέρνηση αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, έστειλε ακατάλληλες μάσκες και παγουρίνο, έδωσε οδηγίες για ανοικτά παράθυρα μέσα στο χειμώνα, χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση για θέρμανση, άφησε τα ειδικά σχολεία σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας ανοικτά, χωρίς καμία προστασία. Αγνόησε τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και του γονεϊκού κινήματος και αρνήθηκε να υλοποιήσει τις προτάσεις τους, που από την αρχή της πανδημίας απαιτούσαν το άνοιγμα των σχολείων με ασφαλείς όρους λειτουργίας προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση πορεύτηκε και συνεχίζει να πορεύεται μόνο με την επίκληση της ατομικής ευθύνης! Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων, χρηματοδότησης και ενίσχυσης των σχολείων για την ασφαλή λειτουργία τους. Και τώρα το μόνο «μέτρο» που ανακοίνωσε για το άνοιγμα των Λυκείων είναι τα self–test !!! Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και κουνάει το δάχτυλο περί υποχρεωτικότητας και υπεύθυνων δηλώσεων.

Απαιτούμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή με όλες τις προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας μας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Η ζωή και η υγεία μας δεν είναι αναλώσιμα. Το άνοιγμα των σχολείων αφορά όλη την κοινωνία. Η πολύμηνη απουσία των μαθητών από τη δια ζώσης εκπαίδευση και η λειτουργία των σχολείων για μεγάλα διαστήματα σε καθεστώς «τηλεκπαίδευσης», η οποία με τους όρους που εφαρμόστηκε, οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου άνιση μεταχείριση των μαθητών, με την έγκριση μάλιστα του Υπουργείου και με ανυπολόγιστες συνέπειες στον ψυχισμό, την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών, επιβεβαιώνουν ότι οι διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος είναι αναγκαίες για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, το δημόσιο δωρεάν σχολείο και προτάσσουμε τα αιτήματα του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία τώρα!

Για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία απαιτούμε:

 Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 15 ανά τμήμα. Αξιοποίηση όλων των τρόπων για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού. Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών.

 Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, δύο φορές την εβδομάδα, σε όλα τα σχολεία για όλους τους εργαζομένους και τους μαθητές με ευθύνη του Ε.Ο.Δ.Υ..

 Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία

 Να καλυφθούν τώρα όλες οι εμβολιαστικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, ΕΒΠ, ΕΕΠ και όλων των εργαζόμενων στα σχολεία.

Ταυτόχρονα απαιτούμε:

 Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

 Μείωση της σχολική ύλης και αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων.

 Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

 Ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία.

 Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

 Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση στα σχολεία.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας συμμετέχει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15-04 -2021 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.