Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας για τα γεγονότα στο Νέο Κεραμίδι

Την 11η Απριλίου 2021 τις απογευματινές ώρες κατά την τέλεση ποδοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης κλήθηκαν αστυνομικοί, μετά από καταγγελία για συνωστισμό ατόμων που παρακολουθούσαν τον αγώνα εξωτερικά του γηπέδου, να μεταβούν στο σημείο για την απομάκρυνση αυτών.

Πράγματι κατά την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο οι πολίτες που βρίσκονταν εκεί αποχώρησαν χωρίς διαμαρτυρίες, εκτός κάποιων ατόμων.

Παρά τις συστάσεις των συναδέλφων μας αυτοί όχι μόνο δεν αποχώρησαν αλλά δύο εξ αυτών προέβησαν σε φραστική επίθεση με ύβρεις εναντίον των αστυνομικών και μάλιστα ο ένας επιτέθηκε σε έναν συνάδελφό μας με κλωτσιά. Από πλευράς των συναδέλφων μας εφαρμόστηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και συγκεκριμένα η σύλληψη των δύο ατόμων. Εκ τότε και συγκεκριμένα από εχθές, παρακολουθήσαμε τόσο σε διάφορα τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα όσο και σε δελτίο ειδήσεων, την παρουσίαση των δραστών της επίθεσης σε βάρος των συναδέλφων μας ως θύματα αστυνομικής βίας.

Για το ανωτέρω συμβάν η φυσική ηγεσία έχει διατάξει διοικητική έρευνα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση και την διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων που έλαβε χώρα σε βάρος των συναδέλφων μας και θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε όποια ενέργεια χρειαστεί.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει επιφορτιστεί με την αρμοδιότητα των ελέγχων περιορισμού διασποράς της πανδημίας και επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι αστυνομικοί εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας.