Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

"ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" στην Άνω Μηλιά Πιερίας (ΦΩΤΟ)

Σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων στην Άνω Μηλιά Πιερίας στα Πιέρια Όρη, υπάρχει ένας επίγειος παράδεισος με την ονομασία "Το μονοπάτι της Αγάπης".

Η πρόσβαση είναι εύκολη για τον επισκέπτη, μιας που το μονοπάτι ξεκινά μέσα από τον οικισμό της Άνω Μηλιάς και απέχει λίγα μέτρα μετά την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Είναι μία εύκολη περιπατητική διαδρομή που μπορούν να την κάνουν χωρίς καμία δυσκολία μεγάλοι και μικροί. Ακολουθώντας τις ταμπέλες δεν μπερδεύεσαι καθόλου, ενώ η ταμπέλα "Φούρνος" σε οδηγεί στην έξοδο του μονοπατιού.

Πριν τη είσοδο στο μονοπάτι, υπάρχει μία παιδική χαρά που βρίσκεται στο στάδιο της ανακαίνισης της.

Στην διαδρομή συναντάμε πλήθος διαφορετικών δέντρων όπως αγριοαχλαδιές, αγριοκορομηλιές, έλατα, καστανιές, οξιές και πεύκα. Καθώς περπατάμε στο μονοπάτι, βλέπουμε πέτρινες βρύσες, ρυάκια, μία όμορφη ξύλινη γέφυρα, πολλές και κατατοπιστικές ταμπέλες για την τοποθεσία, τα είδη των δέντρων και την διαδρομή, αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς του οικείου τοπικού συλλόγου.

Είναι βέβαιο ότι η διαδρομή θα σας ενθουσιάσει με το κατάφυτο περιβάλλον της και τις φυσικές ομορφιές της και θα βγάλετε πολλές φωτογραφίες που θα αποτελέσουν μία ευχάριστη ανάμνηση των όμορφων στιγμών που περάσατε εκεί, όταν θα γυρίσετε στην πόλη.







































































* Φωτογραφίες: Μιχάλης Κανταρτζής