Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Κάτι μας ρίχνουν στο πιοτό...

Δεν εξηγείται αλλιώς... Έχουν φέρει τόσα δεινά στην πατρίδα μας και συνεχίζουμε να τους εμπιστευόμαστε!

Από το 1974 έως και σήμερα έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα 2 πολιτικά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με κάποιες μικρές παρενθέσεις όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενδιάμεσα και για να μπορέσουν να διατηρηθούν στην εξουσία συνεργάστηκαν με κάποια μικρά κόμματα όπως ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, τα οποία μετέπειτα και ως αποτέλεσμα της στήριξης τους στα μεγάλα κόμματα, είτε διαλύθηκαν είτε βρέθηκαν στην αφάνεια.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑΣΟΚ, χρέωσαν την πατρίδα μας, έφεραν μνημόνια, χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ, ακρίβεια, ανεργία και έχουν κάνει την ζωή όλων μας, έναν διαρκή δύσκολο αγώνα επιβίωσης. Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα «αναγκάστηκε» να αλλάξει και όνομα σε ΚΙΝΑΛ και ξανά μανά ΠΑΣΟΚ... Η περίοδος που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων και των Ελληνίδων προς το καλύτερο, αφού δεν πρόσφερε κάτι το διαφορετικό σε σχέση με τους προκατόχους του.

Και παρά το γεγονός ότι αυτά τα 2 πολιτικά κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) έφεραν τόσα δεινά στην πατρίδα μας, οι ψηφοφόροι συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να τους στηρίζουν και να προτίθενται να τους ξαναψηφίσουν όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές. Βέβαια οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, δεν αντικατοπτρίζουν απόλυτα την πραγματικότητα, αλλά πάλι ένα μεγάλο ποσοστό των συμπατριωτών μας, τουλάχιστον 40% θα ξαναψήφιζαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) αλλά και ΣΥΡΙΖΑ!

Είναι από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που σηκώνεις τα χέρια ψηλά και απλά κάνεις τον σταυρό σου. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση να συνεχίζεις να εκλέγεις κυβερνήσεις που κάνουν διαρκώς την ζωή σου όλο και πιο δύσκολη!

Εκτός όμως από αυτούς τους ψηφοφόρους που στηρίζουν τα πολιτικά κόμματα που έχουν καταστρέψει την πατρίδα μας, υπάρχουν και οι ψηφοφόροι που στηρίζουν με την αποχή τους την παραπάνω καταστροφική επιλογή των δοκιμασμένων και αποτυχημένων κυβερνήσεων της Ελλάδας. Και το ποσοστό τους δεν είναι μικρό. Στις τελευταίες εκλογές (2019) το ποσοστό αυτών που δεν πήγαν να ψηφίσουν άγγιξε το 40%! Αυτοί οι «ψηφοφόροι», δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα, και διαρκώς γκρινιάζουν για την κυβέρνηση που οι ίδιοι στην ουσία έβγαλαν, αφού με την αποχή τους, έδωσαν το δικαίωμα στο υπόλοιπο 40% των ψηφοφόρων να εκλέξουν ξανά τα ίδια πολιτικά κόμματα.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και την αδυναμία των πολλών μικρών πολιτικών κομμάτων να βρουν ένα κοινό πεδίο σύγκλησης για να συνεργαστούν μεταξύ τους και να μπουν δυναμικά στον πολιτικό χάρτη και συγκεκριμένα στην Βουλή, το μέλλον για την πατρίδα μας, για εμάς και τις οικογένειες μας φαντάζει όπως το παρελθόν μας. Μαύρο και άραχνο!

➤ Τι θα πρέπει να γίνει;

Να συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή το 40% αυτών που στηρίζουν ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ότι η επιλογή τους να επιμένουν σε μια δοκιμασμένη λάθος «συνταγή» δεν οδηγεί πουθενά και απλά επιδεινώνει τα προβλήματα της πατρίδας μας. Να συνειδητοποιήσει και το υπόλοιπο 40% αυτών που απέχουν από την εκλογική διαδικασία, ότι με την αποχή τους δίνουν στην πραγματικότητα ψήφο εμπιστοσύνης στα παραπάνω κόμματα και με την στάση τους δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Επίσης, πρέπει κάποια στιγμή (άμεσα), τα μικρά κόμματα να τα βρουν μεταξύ τους για το καλό της πατρίδας, δημιουργώντας έναν ευρύ συνασπισμό ιδεών και προτάσεων παραμερίζοντας (έστω για λίγο) όποιες διαφορές υπάρχουν. Και τέλος, ας διευρύνουμε τους ορίζοντες μας, ας αναζητήσουμε την αλήθεια και την γνώση και σε άλλες «πηγές» ενημέρωσης πατώντας το κόκκινο κουμπάκι στο τηλεκοντρόλ μας. Αυτό που κλείνει την τηλεόραση! Το διαδίκτυο μας προσφέρει την δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες που παλαιότερα δεν είχαμε, πρόσβαση στα προγράμματα των κομμάτων, παρακολούθηση συνεντεύξεων, ομιλιών, τοποθετήσεων, σχολιασμών, κ.α. Και αυτό που απομένει, είναι να επιλέξουμε με σοφία...


➤ Οι κυβερνήσεις μας πάνω-κάτω τα τελευταία 48 χρόνια:

1974 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1977 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1980 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1981 ΠΑΣΟΚ
1985 ΠΑΣΟΚ
1989 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1990 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1993 ΠΑΣΟΚ
1996 ΠΑΣΟΚ
2000 ΠΑΣΟΚ
2004 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2007 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2009 ΠΑΣΟΚ
2011 ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2012 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2015 ΣΥΡΙΖΑ
2019 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

* Φωτογραφία από Tuula Schneider από το Pixabay