Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Σχόλιο του κ. Απόστολου Ζέρβα για τις επικείμενες εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, αλλά και της Πιερίας

«ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΝΔ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΠΑΣΟΚ στην ΠΙΕΡΙΑ».














• Την Κυριακή 16η Οκτωβρίου 2022 διενεργούνται σε όλους τους Νομούς της Ελλάδος εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων των Ιατρικών Συλλόγων και εκπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

• Οι εκλογές των επιστημονικών συλλόγων (Ιατρικών - Δικηγορικών - Φαρμακευτικών κ.α.) που γίνονται ανά 4ετια, είχαν πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τα αποτελέσματα τους απασχολούσαν την δημοσιότητα και αποτελούσαν προάγγελο των Βουλευτικών εκλογών.

• Ενθυμούμαι ότι συμμετείχα από το 1983 ενεργώς στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής αρχικά και εν συνεχεία ως υποψήφιος (οι εκλεκτοί συνάδελφοι Ιατροί με τίμησαν σε πολλές αναμετρήσεις) και δεν λησμονώ τις έντονες αντιπαραθέσεις (στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας) μεταξύ των υποψηφίων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΠΑΣΟΚ.

• Τα τελευταία όμως έτη παρατηρείται έλλειψη ενδιαφέροντος, διότι οι Ιατροί που ασκούν το λειτούργημα ως ιδιωτεύοντες και αποτελούν την πλειονότητα, δεν ασχολούνται πλέον με τον συνδικαλισμό, γεγονός το οποίο έχει αφήσει το πεδίο ελεύθερο στους συναδέλφους των Δημοσίων Δομών Υγείας (Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας).

• Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι αρκετοί εκ των παλαιοτέρων συναδέλφων υπήρξαν υποψήφιοι Βουλευτές και μάλιστα εξελέγησαν, χρησιμοποιώντας τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου ως εφαλτήριο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :


• Αναγιγνώσκοντας τα ονόματα των υποψηφίων στους τρεις συνδυασμούς, παρατηρούμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέρχονται σε κοινό ψηφοδέλτιο, επομένως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την συμπόρευση τους στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές.

-----------------

* Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.