Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Δύο παρατηρήσεις για το σχόλιο της Αλήθειας

ΔΗΠΑΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

Σχετικά με τα σχόλια του blog Πιερική Αλήθεια που γράφτηκαν ΠΑΝΩ ΑΠΟ (!!!!) την διακήρυξη μας (και μάλιστα αφαιρώντας το λογότυπο της παράταξης μας ΔΗΠΑΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ), για την ημερομηνία των εκλογών των Ιατρικών Συλλόγων από την μία και από την άλλη , της θέσης μας για τις κυρώσεις στους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, προς ενημέρωση δικής σας, αλλά και των αναγνωστών σας, έχουμε να πούμε τα εξής:

1) Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας καθορίζεται με απόφαση του ΠΙΣ πανελλαδικά και όχι τοπικά.

2) Όσον αφορά στην θέση μας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 και την αναστολή εργασίας/στέρησης μισθού στους αρνητές του εμβολιασμού υγειονομικούς, αν είχατε ανατρέξει στο αρχείο σας, (αντί να προβάλλετε τα όποια σχόλιά σας εκ των προτέρων ), θα βρίσκατε την ανακοίνωσή μας, που δημοσιεύτηκε και από το blog σας στις 30/09/2021, όπου μεταξύ των άλλων διατυπώνουμε κατηγορηματικά την θέση μας ΥΠΕΡ του εμβολιασμού, αλλά ΚΑΤΑ της υποχρεωτικότητάς του και της αναστολής εργασίας/στέρησης μισθού των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, επειδή όπως χαρακτηριστικά γράφουμε «η κυβέρνηση προσποιείται ότι, δεν υπάρχει η ενοχλητική για αυτήν αλήθεια, ότι δεν έχει απαντηθεί επιστημονικά το ερώτημα για το αν ο εμβολιασμός μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικά τη μετάδοση του ιού, την ώρα που καταγράφονται νέες μεταλλάξεις», ενώ αποδυναμώνουν έτσι ακόμη περισσότερο τα ήδη υποστελεχωμένα δημόσια Νοσοκομεία.

Η θέση μας αυτή είχε εκφραστεί και με την πρόταση Δελτίου Τύπου για το θέμα, στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΠ στις 06/09/2021(η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία). Και επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι σε «κυβιστήσεις», η θέση μας αυτή δεν αλλάζει, ισχύει στο ακέραιο μέχρι σήμερα και δεν χρειάζεται να επανερχόμαστε συνεχώς.

Κατερίνη 10/10/2022

-----------------------

➤ Απάντηση στις παρατηρήσεις για τα σχόλια μας:

1. Δεν καταλογίσαμε ευθύνη για την ημερομηνία των εκλογών στην ΔΗΠΑΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Πιστεύαμε ότι η ημερομηνία επιλέχτηκε από την διοίκηση του Ι.Σ. Πιερίας, (κάτι που αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει), αλλά όπως μας πληροφορήσατε (και καλώς πράξατε) είναι πανελλαδική απόφαση.

2. Από όσο γνωρίζουμε, οι υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας δεν είναι αρνητές του εμβολιασμού, αλλά κατά του συγκεκριμένου εμβολίου, όπως και πάρα πολλοί συμπολίτες μας και από άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Χαιρόμαστε που είστε κατά της υποχρεωτικότητας και φυσικά δεν σας κατηγορήσαμε για καμία κυβίστηση. Το σχόλιο μας αφορούσε την συγκεκριμένη ανακοίνωση, η οποία εν όψη των εκλογών προβάλει τις θέσεις σας (με τις οποίες να σημειώσουμε ότι συμφωνούμε) και εύλογα θα περιμέναμε να υπάρχει κάποια αναφορά σε αυτό το σημαντικό θέμα, που στο συγκεκριμένο κείμενο δεν υπήρχε.

3. Φυσικά και δεν αφαιρέσαμε κανένα λογότυπο σας. Δημοσιεύσαμε το κείμενο όπως μας το στείλατε. 

Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας και σας ευχόμαστε καλό εκλογικό αποτέλεσμα.