Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, Όσο προχωράμε στον χειμώνα, γίνονται ολοένα και πιο ορατές στην τσέπη μας οι επιπτώσεις των πολιτικών που μας θέλουν να μη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις βασικές καθημερινές μας ανάγκες.

Είναι συνειδητές πολιτικές επιλογές οι αιτίες που μας έχουν φτάσει στο σημείο να μπαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και να σκεφτόμαστε τι δεν θα ψωνίσουμε. Είναι νόμοι που ψήφισαν όλα τα κόμματα, είτε από τη θέση της κυβέρνησης, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης, οι νόμοι που καθήλωσαν τους μισθούς μας σε επίπεδα 2010, που καταργήσανε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, που βγάζουν τη λαϊκή κατοικία στο σφυρί, που σμπαραλιάζουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Ποιος θα διεκδικήσει την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, με συγκροτημένα δικαιώματα, με νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας;

Η ΝΔ που με το νόμο Χατζηδάκη έχει καταργήσει το 8ωρο και περιόρισε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες;

Ποιος θα προστατέψει τη λαϊκή κατοικία από τα funds;

Ο ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε σε ιδιώνυμο αδίκημα τη διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς;

Ποιος θα παλέψει για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, ενάντια στα “νοσοκομεία ΑΕ”;

Τα κόμματα που κυβέρνησαν και ο ένας μετά τον άλλον νομοθετούσαν ΣΔΙΤ και σταθερά μειώνανε τη χρηματοδότηση για τη δημόσια υγεία;

Η απάντηση είναι μία! Μόνο οι εργαζόμενοι μπορούνε μέσα από τον οργανωμένο αγώνα τους να δώσουν παλικαρίσιες μάχες, που θα βελτιώσουν τη ζωή τους.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Κάνε δική σου υπόθεση την καλυτέρευση των όρων ζωής σου. Μη στέκεσαι απαθής μπροστά στη βαρυχειμωνιά που με συνέπεια μας οδηγούν όλες οι κυβερνήσεις. Ένωσε τη δύναμή σου με τους συναδέλφους σου και μαζί με το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” οργάνωσε τον αγώνα για τα δικαιώματά σου. Πάρε μέρος στις συλλογικές διαδικασίες, με όπλο σου την αλληλεγγύη αγωνίσου για το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου.

Πάρε μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΣΙΥΝΠ για να συζητήσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα. Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης! Να βάλουμε τέλος στη μοιρολατρία! Να ξεμπερδεύουμε με το “δεν αλλάζει τίποτα”. Έχεις δοκιμάσει τα πάντα. Τώρα να δοκιμάσεις τη δική σου δύναμη.

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του ΣΙΥΝΠ, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, 7μμ, στην ΕΚΑΒΗ