Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Μια πόλη γεμάτη με λακκούβες... (ΦΩΤΟ)

Ποια πόλη; Θέλει και ρώτημα;

Φυσικά η Κατερίνη!

Δεν γράφουμε ότι είναι η πρώτη πόλη σε χειρότερους δρόμους στην Ελλάδα, γιατί δεν έχουμε επισκεφτεί όλες τις άλλες πόλεις, αλλά σίγουρα -μιας και έχουμε επισκεφτεί αρκετές- η Κατερίνη πρέπει να έχει από τους χειρότερους δρόμους στη Ελλάδα.

Και η ευθύνη δεν είναι των δημοτών, που πληρώνουν δημοτικά τέλη και ένας από τους λόγους που πληρώνουν είναι για να έχουν μεταξύ των άλλων σωστούς δρόμους. Κάτι που εκ του αποτελέσματος δεν ισχύει. Παρόλα αυτά, τα δημοτικά τέλη δεν μειώνονται και δεν καταργούνται, αλλά τα πληρώνουμε για να μας θυμίζουν το λάθος και την χαζομάρα που κάναμε και ψηφίσαμε όλους αυτούς τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Που στη τελική, το μόνο που κάνουν είναι να διαχειρίζονται τα χρήματα των δημοτών και τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης, και ακόμα και αυτό δεν το κάνουν σωστά, αφού η εικόνα που έχει η πόλη είναι τραγική!

Η ευθύνη είναι εξ ολοκλήρου των διοικήσεων του Δήμου Κατερίνης, της προηγούμενης και της τωρινής. Δεν θα μπούμε στο "παιχνίδι" του καταμερισμού ευθυνών του στυλ "αυτός φταίει περισσότερο ή λιγότερο από τον άλλο" ή "ότι βρήκαμε καμμένη γη" ή ότι "δεν έχουμε χρήματα".

Κοιτάμε το αποτέλεσμα, κοιτάμε την καθημερινότητα και την ταλαιπωρία των δημοτών, και καταλήγουμε στο συμπέρασμα: Ότι τουλάχιστον στο θέμα της ποιότητας των δρόμων της Κατερίνης, δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιώδεις.

Καταστρέφουμε τα αυτοκίνητα μας! Κάνουμε ζιγκ-ζαγκ για να αποφύγουμε λακκούβες, φρεάτια, καπάκια υπονόμων κ.α. με κίνδυνο να τρακάρουμε ή να πατήσουμε κανέναν πεζό! Όταν βρέχει, οι λακκούβες γεμίζουν νερά και δεν φαίνονται! Πεζοί τραυματίζονται (έχουμε προσωπική εμπειρία, αλλά διαβάζουμε κατά καιρούς και σε άλλες ιστοσελίδες περιπτώσεις συμπολιτών μας που ατύχησαν να στραβοπατήσουν, να σκοντάψουν). Με ποδήλατο κινδυνεύεις αν δεν σε πατήσει αυτοκίνητο, να πέσεις στις λακκούβες και να φας τα μούτρα σου. Προσπαθείς να πας στην άκρη του δρόμου για να περάσει το αυτοκίνητο που βρίσκεται πίσω σου και δεν μπορείς γιατί είναι όλο λακκούβες!

Και δυστυχώς αυτή είναι η καθημερινότητα, και όχι η εξαίρεση του κανόνα! Και οι διοικήσεις του Δήμου μας, αντί να φτιάξουν κανένα δρόμο της προκοπής, κανένα ποδηλατόδρομο, ξοδεύουν αριστερά και δεξιά αρκετές χιλιάδες ευρώ, σε "άρτους και θεάματα"!!!

Κύριοι και κυρίες του Δήμου Κατερίνης, εσείς που διαχειρίζεστε τις τύχες της πόλης μας, σε αυτό τουλάχιστον το θέμα (να μην μιλήσουμε τώρα π.χ. για αθλητικές εγκαταστάσεις), έχετε αποτύχει. Ας περάσει ο επόμενος...

➤ Στις φωτογραφίες που βλέπετε και είναι σημερινές 16/12/2022, οι λακκούβες έχουν γίνει από την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε την Κατερίνη (με τις βροχές και τις καταιγίδες). Πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες που έγιναν οι λακκούβες και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τις φτιάξει. Μέρα με την μέρα οι λακκούβες μεγαλώνουν. Οδηγοί κινδυνεύουν μαζί με τα οχήματα τους!

Δεν θα πούμε σε ποια μεγάλη κεντρική οδό βρίσκονται οι λακκούβες. Να τις βρείτε μόνοι σας. Για αυτό σας εκλέξαμε. Έλεος πια...