Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Η πόλη που θέλεις να πας και να ξαναπάς...

Δύσκολα μπορείς να φωτογραφίσεις μία πόλη με τόση ομορφιά και ιστορία. Πάντα θα υπάρχει κάτι που θα έχεις ξεχάσει και θα θέλεις να ξαναπάς για να το φωτογραφήσεις.

Το Ναύπλιο είναι από αυτές τις πόλεις που μόλις φύγεις, θέλεις να το ξαναεπισκεφτείς!

Η πόλη του Κυβερνήτη Καποδίστρια, του Στρατάρχη Κολοκοτρώνη, του "πορθητή" Στάικου Σταϊκόπουλου, του Όθωνα, των 999 σκαλιών του Παλαμηδίου, του κάστρου του Μπούρτζι, των γραφικών στενών δρόμων και σπιτιών, των υπέροχων παραλιών, των πορτοκαλιών και των λεμονιών, σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή που θα την επισκεφτείς.

Γεμάτη μνημεία,αγάλματα και προτομές, νιώθεις ότι ξαναζείς την ιστορία της Ελλάδας, αφού καθένα από αυτά σου διηγείται σημαντικές πτυχές της ιστορίας μας.

Δυστυχώς το ταξίδι στο Ναύπλιο, ιδιαίτερα για εμάς τους κατοικούντες στα βόρεια της πατρίδας μας, δεν είναι απλή υπόθεση. Θέλεις δεν θέλεις, χρειάζεσαι τουλάχιστον 6 ώρες οδήγηση από Κατερίνη για Ναύπλιο, ενώ... αμέτρητα είναι τα διόδια που θα συναντήσεις σε αυτήν σου την προσπάθεια, που σε συνδυασμό με την τιμή των καυσίμων, προσθέτουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος στον προϋπολογισμό σου για αυτό το ταξίδι. Αν στα παραπάνω υπολογίσεις ότι η πόλη του Ναυπλίου δεν είναι και από τις πιο οικονομικές επιλογές σε καταλύματα, φαγητό και διασκέδαση, τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά.

Παρόλα αυτά το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, και θα σε αποζημιώσει με τις ομορφιές και την ιστορία του.

Προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε φωτογραφικά τα σημαντικότερα του Ναυπλίου και σας τα παρουσιάζουμε: