Κυριακή 26 Μαΐου 2024

«Άρον τον κράβατόν σου και περιπάτει»

21 ημέρες μετά το Πάσχα θυμόμαστε το θαύμα του Ιησού Χριστού με την θεραπεία του Παραλύτου στα Ιεροσόλυμα (ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ- ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15).

Ο Ιησούς μαζί με τους μαθητές του βρέθηκε σε μία κολυμπήθρα (δεξαμενή νερού με το όνομα Βηθεσθά), όπου υπήρχαν πολλοί άρρωστοι άνθρωποι. Κατά διαστήματα ένας άγγελος ταρακουνούσε τα νερά της κολυμπήθρας και ο πρώτος άρρωστος που βουτούσε μέσα θεραπευόταν από την αρρώστια του.

Μεταξύ των αρρώστων ήταν και ένας άνθρωπος παράλυτος για 38 χρόνια. Ο Ιησούς τον πλησίασε και τον ρώτησε: «θέλεις να γίνης υγιής;» Με παράπονο ο παράλυτος απαντάει ότι δεν έχει κάποιον να τον βοηθήσει όταν ταρακουνάει τα νερά ο άγγελος και να μπει στην κολυμπήθρα. Τότε ο Κύριος του λέει: «Άρον τον κράβατόν σου και περιπάτει» (σήκω πάνω, πάρε το κρεββάτι σου και περπάτα). Και αμέσως τα πόδια του παράλυτου έγιναν καλά, σηκώθηκε, πήρε το κρεββάτι του και περπάτησε. Αργότερα όταν ο Κύριος συνάντησε τον παράλυτο του είπε: «Έγινες καλά. Από εδώ και πέρα να προσέχεις την ζωή σου, να μην αμαρτάνεις άλλο για να μην σου συμβεί τίποτα χειρότερο.»