1) Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων,
τα οποία προετοιμάζονται στο σπίτι και μεταφέρονται από τους μαθητές για τη
σίτιση τους στα ολοήμερα σχολεία;
α) Η σωστή προετοιμασία στο σπίτι υγιεινών και ασφαλών
γευμάτων ή πρόχειρου φαγητού (σάντουιτς).
β) Η τήρηση των ορθών πρακτικών μεταφοράς από το σπίτι στο
σχολείο (π.χ. διατήρηση ψυκτικής αλυσίδας για τα τρόφιμα που αλλοιώνονται
εύκολα).
γ) Η ορθή διατήρηση των γευμάτων στο σχολείο μέχρι τη στιγμή
της κατανάλωσης και η ορθή προετοιμασία τους αμέσως πριν την κατανάλωσή τους
από τους μαθητές.
2) Πως προετοιμάζεται ένα ασφαλές γεύμα στο σπίτι;