Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Σε άθλια κατάσταση ο χώρος πίσω από το πολιτιστικό κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» (Φωτογραφίες)


Απαράδεκτες εικόνες αντικρίζει όποιος βρεθεί πίσω από την «ΕΚΑΒΗ» και συγκεκριμένα ακριβώς πίσω από το εγκατελελειμένο εστιατόριο του Δήμου Κατερίνης, το «ΕΚΑΒΗ ΠΑΛΛΑΣ».


Μπάζα πεταμένα, σπασμένοι τοίχοι, σκουριασμένα κάγκελα, γυψοσανίδες, καλώδια κρέμονται από παντού, τρύπες στα ταβάνια και σκουπίδια είναι αυτά που βλέπει ο επισκέπτης του ποιο κεντρικού σημείου της Κατερίνης, στο Πάρκο Κατερίνης.

Σε εκείνο το σημείο καθημερινά και ιδιαίτερα τα ΣαββατοΚύριακα πολλά μικρά παιδιά παίζουν, κάνουν ποδήλατο και θα λέγαμε ότι δεν είναι και ο πλέον ιδανικός χώρος για να βρίσκονται εκεί..

Επίσης από εκεί περνούν συχνά επισκέπτες και τουρίστες  που σίγουρα θα μεταφέρουν τις απαράδεκτες εικόνες που βλέπουν, πίσω στα μέρη τους..

Από την στιγμή που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του εστιατορίου που ανήκει στον Δήμο Κατερίνης συνταξιοδοτήθηκε και η χρήση του χώρου πέρασε ξανά στα χέρια του Δήμου Κατερίνης, ο χώρος αφέθηκε στην τύχη του.

Μιλήσαμε με περαστικούς αλλά και θαμώνες του Πάρκου Κατερίνης και μας είπαν ότι δεν έχουν δει ποτέ συνεργείο του Δήμου να καθαρίζει ή να φροντίζει τον χώρο..

Ταυτόχρονα τίθεται και το θέμα αξιοποίησης του χώρου του εστιατορίου, που παραμένει κλειστός και έρημος εδώ και πολύ καιρό, με αποτέλεσμα και ο Δήμος Κατερίνης να στερείται εσόδων από νοίκια και δεν αξιοποιείται ο χώρος προς όφελος των δημοτών της πόλης.


Ελπίζουμε μετά και την δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι τουλάχιστον για τον καθαρισμό και καλλωπισμό του χώρου.