Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τοποθέτηση μηχανικού και ενίσχυση της Κτηματικής Υπηρεσίας του νομού Πιερίας ζητά ο Χάρης Τζαμακλής


Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρης Τζαμακλής με ερώτηση που συνέταξε και κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών και την οποία συνυπογράφουν 12 ακόμη βουλευτές ζητά  την τοποθέτηση μηχανικού στην Κτηματική Υπηρεσία του νομού Πιερίας, η οποία από το  2012 έχει μηδενική τεχνική υποστήριξη.
Παρά την προφανή αναγκαιότητα, στην Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Πιερίας καμία από τις δύο οργανικές θέσεις τεχνικών, μια ΠΕ και μια ΤΕ, δεν είναι καλυμμένη, γεγονός που συνεπάγεται: Α. αφόρητη ταλαιπωρία για τον πολίτη, αλλά και απώλεια εισοδημάτων για τον ίδιο, αφού μπορεί να αναμένει έως και ένα μήνα ή και περισσότερο για τη θεώρηση των τοπογραφικών διαγραμμάτων του προκειμένου να εκδώσει μια άδεια εντός της περιουσίας του και Β. απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, όταν το κάθε ευρώ στα δημόσια έσοδα είναι πολύτιμο .


Μάλιστα, ενώ η καλοκαιρινή περίοδος, που αποτελεί περίοδο αιχμής για την Κτηματική Υπηρεσία και άρα περίοδο συλλογής δημοσίων εσόδων, έχει ξεκινήσει, το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας (Α.Γ.Δ.Π.) στο Νομό Πιερίας, όπως μετονομάσθηκε με το Π.Δ. 111/2014, δεν είναι σε θέση να διαχειρισθεί τις βασικές του υποχρεώσεις, οι οποίες προσθέτουν έσοδα στο δημόσιο ταμείο (καταγγελίες, καταπατήσεις δημόσιας περιουσίας, διενέργεια ελέγχων των μισθώσεων αιγιαλού, κ.ά.).
Επίσης, στην ίδια ερώτηση ο Χάρης Τζαμακλής ζητά τη διάθεση στην Υπηρεσία μεταφορικού μέσου για τη διενέργεια ελέγχων, δεδομένου ότι, απουσία οχήματος, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με οχήματα ιδιωτικής χρήσης ιδιοκτησίας των υπαλλήλων, οι οποίοι επιβαρύνονται με το κόστος της βενζίνης για διαδρομές κάτω των 40 χιλιομέτρων.
Τέλος, μεταφέροντας τις απόψεις και τις προτάσεις των υπαλλήλων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας-Θράκης, θίγει τα ζητήματα δυσλειτουργιών και προβλημάτων που έχει προκαλέσει η νέα διάρθρωση των υπηρεσιών, όπως έχει προκύψει με το Π.Δ. 111/14, το οποίο φαίνεται να έχει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της εξοικονόμησης πόρων.

ΕΔΩ Η ΕΡΩΤΗΣΗ: