Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Τι έγινε πριν και μετά την δίκη των πολιτών για τα διόδια.


Έστω και με την αρνητική εικόνα (της δίωξης πολιτών) ήρθε στην επιφάνεια μετά από καιρό το θέμα των διοδίων στην Πιερία, ένα θέμα που απασχολεί όλο τον νομό.

Το κλίμα που επικρατούσε από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια ήταν ένα αίσθημα αδικίας και αγανάκτησης γιατί όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπήρχε ούτε καν η υπόνοια κάποιας παράβασης. Δεν υπήρχε ούτε παρακώλυση των συγκοινωνιών ούτε ανέβασμα μπαρών, ούτε κάτι το επιλήψιμο.


Υπήρχε όμως και για τους παραπάνω λόγους η αίσθηση ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα ήταν αθωωτική για τους πολίτες που κατηγορούταν.

Θετική εντύπωση έκανε η κατάθεση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Μπέττυς Σκούφα, που πήρε το μέρος των πολιτών, και χαρακτηριστικά δήλωσε ότι νιώθει και αυτή κατηγορούμενη μαζί με τους πολίτες.

Προκάλεσε όμως και αρνητικές εντυπώσεις σε κάποιους από τους πολίτες που δήλωναν ότι η παρουσία της εκεί ήταν για τα μάτια του κόσμου αφού στηρίζει την πολιτική για τα διόδια.

Πάντως η κ. Σκούφα ήταν εκεί...

Σχολιάστηκε επίσης ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χάρης Τζαμακλής ήταν εκεί ως συνήγορος υπεράσπισης δυο κατηγορουμένων που ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μόνο...

Είδαμε και πολλούς που ήρθαν να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους διωκόμενους πολίτες.

Εκεί ήταν το ΠΑΜΕ που μοίρασε φυλλάδια συμπαράστασης για τους κατηγορούμενους, με πολυπληθή παρουσία.

Μεγάλη ήταν και η παρουσία της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας, με τον πρώην βουλευτή κ. Ζήση Ζάννα, με πανό και συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων πολιτών.

Είδαμε το κ. Δημήτρη Ρούκα από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, που δήλωσε στη «ΑΛΗΘΕΙΑ» την συμπαράσταση του και αυτός στους πολίτες της Πιερίας.

Είδαμε και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Αθανάσιο Λιακόπουλο.

Είδαμε πολλούς πολίτες που αυθόρμητα βρέθηκαν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν και αυτοί στους κατηγορουμένους.

Θέλαμε όμως να δούμε πολύ περισσότερο κόσμο, από την Κατερίνη και από όλο το νομό Πιερίας χθες το πρωί στα δικαστήρια, γιατί οι 24 πολίτες που ήταν στο ειδώλιο χθες, δεν πήγαν στα διόδια να διαμαρτυρηθούν απλά για την πάρτη τους, αλλά για να έχουν δωρεάν και ελεύθερη διέλευση όλοι οι κάτοικοι της Πιερίας…

Αν δεν καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι οι αγώνες αφορούν όλους μας και όχι κάποιους που θα βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά και οι υπόλοιποι από την ασφάλεια του σπιτιού τους απλά θα τους κοιτάνε, προκοπή δεν γίνεται.

Η μόνη λύση είναι μαζική συμμετοχή στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις.

Εκτός αν είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση που επικρατεί…

Κανταρτζής Μιχάλης