Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

"...ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ"...Ποιητική βραδιά valentines day...από την ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.-ΦΩΤΟ

"Ποίηση και έρωτας,  μια παλιά ιστορία, που βρίσκει τις ρίζες της στις απαρχές της ιστορίας του ανθρώπου. Το ερωτικό στοιχείο, από καταβολής ποίησης, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα από τα απαραίτητα στοιχεία του ποιητικού λόγου. Στην κυριολεκτική μορφή της ως είδος αυτόνομο και ξεκομμένο από τις πρωτόγονες τελετουργίες και την αυστηρή θρησκευτική λειτουργικότητά της, η ποίηση αποτελεί μιαν αντανάκλαση του έρωτα, μαζί με το ιδανικό της αντρείας.


Ο έρωτας βρίσκεται πίσω από την πολιορκία και την άλωση της Τροίας  όπως και πίσω από κάθε πολιορκία: είτε πολιορκούμε είτε μας πολιορκούν!Ο οίστρος του έρωτα είναι σχεδόν ομώνυμος της ποίησης: ας μη ξεχνάμε ότι για τους αρχαίους, ο έρωτας στην ιδανική μορφή ταυτιζόταν με το λόγο και ο λόγος με τον έρωτα…. Όπως και με την ανδρεία. Ποίηση λοιπόν. Μια αντανάκλαση του έρωτα και της αντρείας".
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος.
Με αφορμή τη γιορτή των Ερωτευμένων, η ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ διοργάνωσε εκδήλωση-λογοτεχνική βραδιά, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016  με τίτλο "του Έρωτα..." με ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων  από μέλη της Ένωσης.
Την εκδήλωση "έντυσαν" μουσικά   η Μαρία Τσιούχα με τις εκπληκτικές ερμηνείες της  και ο Ορφέας Σοπαλίδης με την κιθάρα του.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ευχαριστεί ακόμη μια φορά τον Ανδρέα Μιχαήλ για τη φιλοξενία του στο Θέατρο ''ΑΥΛΑΙΑ'',  Σμύρνης 10 και Μητροπόλεως γωνία (απέναντι από το 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο).