Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-3


Το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν της Πιερίας αποτέλεσαν μεγάλης χρονικής διάρκειας θεματολόγιο της νέας ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ-3- «Υπό σκιάν», που προβλήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 σε απευθείας μετάδοση από το ξενοδοχείο Mediterranean village της Παραλίας Κατερίνης. 
 
Προσκεκλημένοι της δημοσιογράφου του τρίτου καναλιού της Ελληνικής Τηλεόρασης Ηλιάνας Σκουλή, που επιμελήθηκε το ρεπορτάζ, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας ξενοδοχειακός επιχειρηματίας Ευαγγελία Λάμπρου-Ξυπτερά και ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Χ. Χανδόλιας.

Κεντρικοί παρουσιαστές της εκπομπής οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Τσαβέα και Θανάσης Γωγάδης, που επικέντρωσαν τη συνέντευξη με γενική αναφορά: Πιερία καλοκαιρινές βουτιές στους πρόποδες του Ολύμπου-Η ατέλειωτη ακτογραμμή, το βουνό των θεών και ο πολιτισμός.

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η παρολύμπια γη ως τουριστικός προορισμός σε κάθε απαίτηση, όπως ο φυσικός πλούτος της, η εύκολη και άνετη προσβασιμότητα, οι άριστες και σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές, η πληθώρα των αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, η ποικιλία των παραγομένων τοπικών προϊόντων και η δυνατότητα φιλοξενίας για όλα τα βαλάντια, καθιστούν πλέον το νομό της Πιερίας ως την πρώτη επιλογή για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, επισήμανε η κ. Λάμπρου-Ξυπτερά.

Από την πλευρά του ο κ. Χανδόλιας σκιαγράφησε το πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, τονίζοντας την πολυποικιλία και τον πλουραλισμό των εκδηλώσεων που ικανοποιούν όλες τις πολιτιστικές ανησυχίες, τις καινοτόμες προτάσεις τούτης της χρονιάς όπως τα φιλοσοφικά αναλόγια και θέατρο με ΑμεΑ, την αξιοποίηση κάθε ιστορικής γωνιάς του Πιερικού ορίζοντα, την σειρά καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών με την φετινή τιμώμενη χώρα τη Ρουμανία, αλλά και την προοπτική μεγαλύτερης ανάδειξης του Φεστιβάλ Ολύμπου μέσω ευρύτερων συνεργασιών όπως του Κ.Θ.Β.Ε. και άλλων σχημάτων.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη οι εκπρόσωποι των φορέων προσέφεραν φιλοξενία σε καταλύματα και παραστάσεις σε τηλεθεατές της ΕΡΤ-3.

Ο τουρισμός και ο πολιτισμός για μια ακόμα φορά απέδειξαν ότι αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της Πιερίας.