Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Δ. Μπέης : Η απλή αναλογική αποτελεί συνταγή ακυβερνησίας και πολιτικής αστάθειας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επηρεασμένη από την δημοκοπική κατρακύλα προσπαθεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. 

Είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή ? 

Τι είναι αυτό που κάνει την κυβέρνηση να θέλει τώρα και όχι πριν από ένα χρόνο να το κάνει ?
Είναι ομολογία ήττας στις επερχόμενες εκλογές και δημιουργίας ακυβερνησίας στην πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλη διαφορά .

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό είναι πολλά . Επικρατεί απογοήτευση ,θυμός και οργή μετά τα μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ .

ΑΓΡΟΤΕΣ : χιλιάδες έλαβαν ειδοποιητήρια να πληρώσουν τις υπέρογκες αυξήσεις στον ΟΓΑ στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν και οι οποίες αποτελούν ένα ακόμη καίριο πλήγμα στον παραγωγικό ιστό του τόπου.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ : περικόπτονται συντάξεις συνθλίβοντας τις ζωές τους.

ΕΜΠΟΡΟΙ: δραματική μείωση της κίνησης στα καταστήματά ,μείωση του τζίρου και ταυτόχρονα αύξηση των υποχρεώσεών τους.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ : νέες περικοπές στα ούτως ή άλλως πενιχρά εισοδήματά τους λόγω των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές και στη φορολογία.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ: οδηγούνται σε προπτωχευτική κατάσταση απειλώντας με λουκέτα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

ΝΕΟΙ-ΑΝΕΡΓΟΙ: κανένα σημάδι ελπίδας για εργασία και όταν αυτή υπάρχει περιστασιακά η εκμετάλλευση κυριαρχεί .

Είναι ολοφάνερο πως η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται καταστρέφει την επιχειρηματικότητα, έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε συνταξιούχο, εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, στρεβλώνει τη λειτουργία της αγοράς και οδηγεί σε αδιέξοδο τις υγιείς επιχειρήσεις, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τις παρεμβάσεις της για τη διαμόρφωση ενός εκλογικού νόμου ο οποίος έχει μόνο μία στόχευση: Την πολιτική της σωτηρία αδιαφορώντας για την ακυβερνησία, την πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση που θα επιφέρει. Η απλή αναλογική αποτελεί συνταγή ακυβερνησίας που θα λειτουργήσει σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, καθώς αποτελεί εγγύηση κυβερνητικής αστάθειας, μακράς διαδικασίας λήψης αποφάσεων και εντέλει αδυναμίας επίτευξης λύσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλο λαϊκισμό και αποπροσανατολισμό , αλλά έναν πρωθυπουργό που να ξέρει που θέλει να πάει το «καράβι» και πως θα το πάει .

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται η ορθότητα της απόφασης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει εκλογές για να απαλλαγή η χώρα από τη σημερινή επικίνδυνη κυβέρνηση.

Η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου αλλά εκλογές για να αποκτήσει μία κυβέρνηση που θα την οδηγήσει με ασφάλεια στη μετά λαϊκισμού εποχή.



Μπέης Δημήτριος
Ψυχοθεραπευτής
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ