Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Το Πολυτεχνείο παραμένει επίκαιρο. Εφαλτήριο νέων νικηφόρων αγώνων!

Το Πολυτεχνείο παραμένει επίκαιρο. Εφαλτήριο νέων νικηφόρων αγώνων!
Στην εποχή των μνημονίων και της γενικευμένης επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα το μήνυμα αντίστασης του Πολυτεχνείου διατηρεί ακέραια την επικαιρότητά του.

Η εξέγερση της νεολαίας και του λαού ενάντια στη δικτατορία, στην αμερικανοκρατία, στον ιμπεριαλισμό, στην εξάρτηση, στην κατάργηση της δημοκρατίας και της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας ήταν ένας καταλύτης που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην πτώση της δικτατορίας.
Τα συνθήματα: «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία το 1973¨.

Το Πολυτεχνείο παραμένει επίκαιρο

Το κεφάλαιο σήμερα επιχειρεί να πάρει από το λαϊκό κίνημα την ιστορική ρεβάνς, καταργεί κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, ακυρώνει την δημοκρατία, τσαλακώνει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, διευρύνει τη φτώχεια τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα μνημόνια αποτελούν την συμπύκνωση της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Είναι η σύγχρονη μάστιγα για τον ελληνικό λαό. Το ευρώ και οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνουν μια πραγματική φυλακή των λαών. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά τα μνημόνια είναι το πραγματικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την πλήρη συμμόρφωσή της στις απαιτήσεις των δανειστών, επιταχύνει την εφαρμογή των πιο ακραίων αντιλαϊκών πολιτικών.

Η ευρωζώνη, η ΕΕ, το ΔΝΤ οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις επιδιώκουν να επιβάλουν συνθήκη έκτακτης ανάγκης, δραματικού περιορισμού των ελευθεριών και των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και θεαματικής αύξησης της εκμετάλευσης των εργαζομένων.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ισοπεδώνουν χώρες, δημιουργούν τεράστια προσφυγικά ρεύματα και οπλίζουν το χέρι των φανατικών ομάδων που σπέρνουν τον τρόμο στην Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη.

Τιμούμε το Πολυτεχνείο με τους αγώνες και την πάλη για ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής!

Το γραφείο Τύπου