Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Κατερίνη, νέα λαϊκή Τετάρτης με προβλήματα… (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Όπως κάθε νέα αρχή έτσι και εδώ υπήρξαν προβλήματα τα οποία προέκυψαν με την μεταφορά της λαϊκής της Τετάρτης σε νέο χώρο.

Προβλήματα που θα πρέπει μέχρι την επόμενη Τετάρτη να λυθούν αν όχι όλα, τα περισσότερα.

Ο κόσμος θέλει τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στην νέα κατάσταση όπως και οι έμποροι με τους παραγωγούς και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής.

Συγκεκριμένα το πρόβλημα υπάρχει στην οδό Λιτοχώρου όπου έχουν τοποθετηθεί οι έμποροι ρούχων και αυτό γιατί ο δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός με αποτέλεσμα οι έμποροι να μην μπορούν να τον προσεγγίσουν και να κατεβάσουν τα εμπορεύματα τους, ενώ σε περίπτωση βροχής όπως μας δήλωσαν να κινδυνεύουν τα εμπορεύματα τους.

Επίσης έχει γίνει «κατάληψη» των πεζοδρομίων από τα εμπορεύματα σε εκείνη την οδό με συνέπεια να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι της περιοχής όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ».

Τέλος αν συμβεί το οτιδήποτε π.χ. ένα έκτακτο γεγονός, φωτιά ή χρειαστεί να παρέμβει το ΕΚΑΒ υπάρχει θέμα λόγω της στενότητας του δρόμου.

Οι έμποροι ζητάνε να μεγαλώσει η λαϊκή σε εκείνο το σημείο και να καταλαμβάνουν μόνο την μια πλευρά του δρόμου έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ποιο ανθρώπινα.

Μια λογική λύση και μάλιστα θα μπορούσε να γίνει εκ περιτροπής ώστε την μια εβδομάδα να καταλαμβάνουν την μια πλευρά του πεζοδρομίου και την άλλη εβδομάδα την απέναντι πλευρά ώστε να μην ταλαιπωρούνται και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών της περιοχής.

Νομίζουμε είναι ένα λογικό αίτημα που ο Δήμος Κατερίνης μπορεί να το ικανοποιήσει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κόστος ή πρόβλημα.

* Στη συνέχεια θα "ανέβουν" και άλλα βίντεο με δηλώσεις εμπόρων, παραγωγών και πολιτών για την νέα λαϊκή της Τετάρτης.