Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τους γύρισαν την πλάτη...


Το Σαββάτο που μας πέρασε (29 Οκτωβρίου) επισκέφτηκε το νομό μας η επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Rebecca Harms.

Μαζί της ήταν και ο Ιατρός-Καρδιολόγος κ. Γιώργος Βήχας συνιδρυτής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Δυο λοιπόν σημαντικοί άνθρωποι όχι μόνο για την θέση που κατέχουν, αλλά κυρίως για αυτά που έχουν κάνει στην πολιτική, ακτιβιστική, εθελοντική και επαγγελματική τους πορεία όλα αυτά τα χρόνια, ασχέτως αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με τις πολιτικές τους απόψεις και πεποιθήσεις.

Εκεί λοιπόν που θα περίμενε κάποιος αυτοί οι άνθρωποι να τύχουν της ανάλογης προβολής τόσο από τα ΜΜΕ της πόλης μας, αλλά και της ανάλογης αντιμετώπισης από τις αρχές (πολιτικές-αυτοδιοικητικές) κανείς δεν έκανε καν το κόπο ούτε να τους ρίξει μια ματιά…

Τα ΜΜΕ της πόλης μας αδιαφόρησαν χαρακτηριστικά, δεν παρευρέθηκαν σε καμία από τις εκδηλώσεις-ομιλίες που έγιναν, ούτε ένας δημοσιογράφος δεν βρέθηκε να πάρει μια συνέντευξη από αυτούς τους ανθρώπους ή έστω να τους βγάλει μια φωτογραφία!!!

Αν στην θέση αυτών των ανθρώπων ερχόταν κάποιος κομματικός δελφίνος ή γραμματέας θα ήταν όλοι τους εκεί και θα σκοτωνόταν ποιος θα τους πρωτοπάρει συνέντευξη!

Δελτία τύπου και ανακοινώσεις θα κατέκλυζαν τις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα!

Από την άλλη οι αρχές της πόλης μας επιδεικτικά έλαμψαν με την απουσία τους και ούτε καν έδωσαν την στοιχειώδη προσοχή που θα είχε ένας άλλος επίσημος επισκέπτης της πόλης μας.

Κανείς δεν τους υποδέχτηκε, κανείς δεν τους κάλεσε, κανείς δεν τους έδωσε την παραμικρή σημασία.

Προτιμούν οι αρχές της πόλης μας να βγαίνουν φωτογραφίες σε πανηγύρια παρά να συνομιλούν με Ευρωβουλευτές και σημαντικούς ανθρώπους όπως ο κ. Γιώργος Βήχας.

Για να μην είμαστε άδικοι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην συνάντηση στα Πιέρια Όρη, όπως και… τρεις δημοτικοί σύμβουλοι.

Κανείς τους όμως δεν μπήκε καν στον κόπο να παραβρεθεί το βράδυ του Σαββάτου στην ομιλία του κ. Βήχα για το εθνικό σύστημα υγείας… (εκτός φυσικά του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης και της Διευθύντριας του ΙΚΑ)

Δημοσιογράφοι, αυτοδιοικητικοί, και πολιτικοί γύρισαν την πλάτη σε αυτούς τους ανθρώπους με την εκκωφαντική απουσία τους από όλες όσες εκδηλώσεις και ομιλίες έγιναν αυτό το Σάββατο.

Γιατί;

Αυτό θα το αφήσουμε σε εσάς να το σκεφτείτε…