Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ".

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ".
Στην Κατερίνη, στις 29 Ιανουαρίου, έχουμε την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε για τέσσερις ώρες ένα σεμινάριο από τον Γιάννη Αραχωβίτη, ιδρυτή του SuccessMentor & του StarDogs Positive Training, με διεθνή αναγνώριση (εκπαιδευτής, εισηγητής και διοργανωτής διαφόρων σεμιναρίων και εργαστηρίων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική), ο οποίος εδώ και 25 χρόνια έχει αλλάξει το τοπίο της εκπαίδευσης ζώων στην Ελλάδα προς την θετική κατεύθυνση. 


Είναι σίγουρο ότι όλοι μας έχουμε αποκτήσει κάποιας μορφής εμπειρία με τους σκύλους λόγω της καθημερινής ενασχόλησής μας με τα αδέσποτα. Είναι σίγουρο ότι όλες οι σχετικές πληροφορίες υπάρχουν ελεύθερες στο διαδίκτυο, μέσα όμως σε ένα τεράστιο όγκο τον οποίο θα πρέπει να σταχυολογήσουμε με ώριμα κριτήρια για να ξεχωρίσουμε την ήρα από το σιτάρι. Επίσης πολλοί έχουν ήδη παγιωμένες απόψεις κατά της θετικής εκπαίδευσης χωρίς όμως να γνωρίζουν την θεωρία της και τις δυνατότητές της. Το αντίτιμο των 10 ευρώ είναι ελάχιστο για τον συμπυκνωμένο θησαυρό γνώσεων που θα αποκομίσουμε για τον σκύλο και τον τρόπο που μαθαίνει.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κηδεμόνες ζώων, εθελοντές και φιλόζωους, κτηνιάτρους και groomers, και κάθε ανήσυχο πνεύμα που θέλει να ακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης σκύλων και θέλει να μάθει πως μπορεί με ανθρώπινο τρόπο να εκπαιδεύσει έναν σκύλο μαθαίνοντάς του στην την χαρά του να μαθαίνεις.

Κηδεμόνες ζώων: Ανακαλύψτε την χαρά της θετικής εκπαίδευσης, κάντε το μάθημα παιχνίδι για σας και τον σκύλο σας και αναπτύξτε μια μαγική σχέση με τον τετράποδο φίλο σας, κάνετε την αρχή και μάθετε πως μπορείτε να διδάξετε με θετικό τρόπο όχι μόνο την βασική συμπεριφορά, αλλά και απίθανα κόλπα, με μόνο περιορισμό την φυσιολογία του ζώου και την φαντασία σας.

Εθελοντές και φιλόζωοι: Φροντίζετε τα αδέσποτα της περιοχής σας και έχετε προβλήματα γιατί έχουν γίνει προστατευτικά ή παρουσιάζουν «επιθετική» συμπεριφορά λόγω επιθέσεων που έχουν δεχτεί από περαστικούς που νιώθουν φόβο για τα ζώα και αντέδρασαν άσχημα; Σας έχει τύχει να συναντήσετε ένα φοβικό/επιθετικό ζώο και να μην ξέρετε πως να το πλησιάσετε; Θέλετε να φιλοξενήσετε ένα κουτάβι μέχρι να υιοθετηθεί αλλά φοβάστε ότι δεν θα μπορέσετε να του μάθετε να μην λερώνει μέσα στο σπίτι και να μην κάνει ζημίες και θα έχετε προβλήματα; Μήπως έχετε αμφιβολίες για το πως θα διαλέξετε τον σωστό ανάδοχο αφού δεν γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες του σκύλου που προωθείτε; Αρπάξτε την ευκαιρία να μπείτε στο μαγικό κόσμο του μυαλού του σκύλου και να καταλάβετε πως λειτουργεί. Κάντε την αρχή τώρα.

Κτηνίατροι, groomers: Δεν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσετε την παγκόσμια τάση στον κλάδο σας και να αποκτήσετε την βασική κατανόηση για την ψυχολογία του σκύλου, και να αντιμετωπίζετε επιτυχώς, με την συνεργασία των πελατών σας, μικρά προβλήματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια της εξέτασης, του grooming και του χειρισμού του σκύλου μέσα στο χώρο του κτηνιατρείου; Δεν θα ήταν πιο ωφέλιμο να μπορείτε να διακρίνετε πότε ένας «ασθενής» σας έχει άγχος και να γνωρίζετε πως μπορείτε να τον ηρεμήσετε; Να μπορείτε να αναγνωρίσετε τα σήματα επιθετικότητας για να προστατέψετε τον εαυτό σας κατά την διάρκεια της εξέτασης; Διευρύνετε τις γνώσεις σας και γίνετε παράδειγμα προς μίμηση διαδίδοντας ταυτόχρονα μέσα από την ιδιώτευσή σας τον μόνο ανθρώπινο και ανταποδοτικό τρόπο εκπαίδευσης.

Την πόρτα σε αυτόν τον θαυμάσιο κόσμο γνώσης του σκύλου μας ανοίγει ο δικός μας εκπαιδευτής, τεχνικός συμπεριφοράς και θετικός πλέον, Θωμάς Αναστασιάδης. Θα δοθούν πιστοποιήσεις παρακολούθησης σεμιναρίου από την Star Dogs Positive Training και θα κληρωθούν πολλά δώρα. 

Μην το χάσετε.

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ"