Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Xάρης Τζαμακλής στην Εξεταστική: Μόνον άνθρακες δεν αποδεικνύεται ο θησαυρός . (ΒΙΝΤΕΟ)

Xάρης Τζαμακλής στην Εξεταστική: Μόνον άνθρακες δεν αποδεικνύεται ο θησαυρός . (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Εξεταστική ενεργοποίησε τα ανακλαστικά όχι μόνον της Εποπτεύουσας Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και των δανειστριών Τραπεζών έναντι των οφειλετών (κομμάτων και ΜΜΕ), υποστήριξε ο Χάρης Τζαμακλής σχετικά με το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ κατά τη συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου με θέμα την σύνταξη του πορίσματος της Επιτροπής.


Τρανταχτό παράδειγμα η περίπτωση του ΚΗΡΥΚΑ Χανίων της οικογένειας Μητσοτάκη, που ενώ επί 11,5 σχεδόν χρόνια δεν είχε καταβάλει ούτε ένα ευρώ στη δανείστρια Τράπεζα Πειραιώς έσπευσε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής να ρυθμίσει το δάνειο.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τζαμακλής, εκ των συντακτών του πορίσματος της πλειοψηφίας, υποστήριξε ότι όσα αποκαλύφθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή συμβάλλουν τα μέγιστα για το σπάσιμο του τριγώνου της διαπλοκής (παλιό πολιτικό σύστημα – τράπεζες - ιδιοκτήτες των ΜΜΕ). Αυτή η προσπάθεια, που αφορά την ίδια τη Δημοκρατία, το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και τους θεσμούς, συνεχίζεται και μετά βεβαιότητος θα ολοκληρωθεί. «Το δικό μας έργο τελειώνει εδώ και σειρά παίρνουν οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές».