Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Γιώργος Βήχας: "Ο δρόμος που πήρατε προς τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας και της συνείδησης μας, δεν έχει επιστροφή..."

Γιώργος Βήχας: "Ο δρόμος που πήρατε προς τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας και της συνείδησης μας, δεν έχει επιστροφή..."
Συγκινητική αλλά και οργισμένη ανάρτηση του Γιώργου Βήχα ιατρού καρδιολόγου και εμπνευστή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού στον λογαριασμό του στο facebook:
"Πριν από λίγο έμαθα από την ομάδα της Γέφυρας πως χθες πέθανε ο άστεγος καρκινοπαθής και καρδιοπαθής Κος Σπύρος.
Από τους πιο ευγενικούς και αξιοπρεπείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει.
Ήταν πέρυσι τον Αύγουστο όταν μας κατήγγειλαν πως ο ΕΟΠΥΥ δεν του χορηγούσε (την ενδιάμεση των ενδοφλέβιων χημειοθεραπειών) θεραπεία που έπρεπε απαραιτήτως να κάνει, γιατί ήταν ανασφάλιστος. 

Κόστος των ενέσεων 700 ευρώ.

Μετά από την καταγγελία που κάναμε και αφού είχαν περάσει 5-6 μέρες το υπουργείο " αποφάσισε " να κάνει το αυτονόητο. Να χορηγήσει τις ενέσεις στον Κο Σπύρο. Πήρα αμέσως τηλέφωνο να τον ενημερώσω. Η ζημιά όμως είχε γίνει. Ο Κος Σπύρος προφανώς από την στενοχώρια που του είχε δημιουργήσει η ανάλγητη συμπεριφορά της πολιτείας είχε υποστεί βαρύτατο έμφραγμα.

Άστεγος, καρκινοπαθής και βαρύτατα καρδιολογικός ασθενής, αλλά πάντα ευγενικός και αξιοπρεπής.

Ένας Άνθρωπος που με δίδαξε πολλά με την συμπεριφορά του.

Ένας Άνθρωπος, που οδηγήθηκε στον θάνατο από αυτά τα καθίκια που μας κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια και τις ανθρωποκτόνες πολιτικές τους.

ΥΓ: Διάβασα κάπου χθες, φιλοκυβερνητικό ήταν, πως: "μετά το κλείσιμο της συμφωνίας πρέπει να επιστρέψουμε στις "αυταπάτες μας" εννοώντας στην " αριστερή τους " ιδεολογία.

Μάλλον ζείτε σε μια νέα αυταπάτη. Ο δρόμος που πήρατε προς τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας και της συνείδησης μας, δεν έχει επιστροφή..."